Educació

Cambray fa una crida a la ciutadania a implicar-se en la detecció de violència sexual entre menors

  • El conseller d’Educació ha insistit aquest dimecres en la necessitat d’un «canvi de mirada» de la societat davant els casos de violència sexual en menors

barcelona/19062022.Cambray (1).jpg.~tmp

barcelona/19062022.Cambray (1).jpg.~tmp

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha insistit aquest dimecres en un «canvi de mirada» de la societat davant els casos de violència sexual en menors i ha fet una crida per tal que tota la ciutadania s’impliqui per incrementar-ne la detecció, després del cas conegut aquest dimarts d’una agressió sexual de cinc menors a dos companys en un institut d’El Vendrell (Tarragona). Ho ha dit en declaracions en la inauguració de la 32a edició del Saló de l’Ensenyament a la Fira de Barcelona després de ser preguntat per aquest cas, a la qual cosa ha respost que l’important és «identificar però, sobretot, detectar» aquestes situacions.

 «L’escola no deixa de ser un reflex de la societat, desgraciadament continuaran passant [les violències], per més protocols o recursos que posem n’hi continuarà havent. El que hem de fer és un canvi de mirada: les hem d’identificar però sobretot detectar-les i posar-les en coneixement de tots per actuar-hi», ha afegit.

«Molt bones actuacions»

 El conseller ha posat en valor que els centres educatius estan portant a terme projectes i «molt bones actuacions» per a la sensibilització i prevenció de les violències, i ha defensat que davant els casos que no es resolen amb sensibilització, se n’ha de millorar la detecció.

Notícies relacionades

«Tots ens hem d’emplaçar a millorar-ne la detecció, des de les famílies, els centres i els companys; hi ha moltes violències invisibles als ulls dels adults», i ha recordat que està disponible el telèfon de la Unitat de suport a l’alumnat en situació de violència (USAV) per comunicar aquests casos.

 Ha destacat, també, que en els nous currículums educatius de Catalunya s’incorpora l’educació sexoafectiva i que l’objectiu també és «accelerar el desplegament del programa Coeduca’t», amb la finalitat de reconèixer situacions de violència sexual i aportar-hi solucions.