Detingut un professor de l’institut de Bagà acusat de tocaments a dos menors

Detingut un professor de l’institut de Bagà acusat de tocaments a dos menors

Miquel Spa

2
Es llegeix en minuts

La comissaria dels Mossos d’Esquadra de Berga va registrar dilluns a la tarda dues denúncies d’una família del Berguedà i una altra de la Cerdanya perquè un professor de l’institut Alt Berguedà de Bagà (Berguedà, Barcelona) presumptament hauria fet tocaments a dues alumnes de primer d’ESO. El professor ha sigut detingut pels Mossos d’Esquadra aquest dimarts, segons ha confirmat el mateix cos a Regió7, del grup Prensa Ibérica.

Es tracta de les famílies de dues alumnes de 12 i 13 anys que cursen primer d’ESO i que asseguren haver sigut víctimes de tocaments per part d’un mateix professor en el transcurs de la classe. Segons ha explicat una de les famílies denunciants, el cas es va produir dimecres de la setmana passada. Una vegada van tenir coneixement dels fets per part de la seva filla, es van posar en contacte amb l’institut per denunciar la situació. Aquesta família ha assegurat que el professor va continuar fent classe quatre dies fins aquest dilluns, cosa que ha generat malestar per part dels denunciants.

El Departament d’Educació ha explicat que el centre educatiu ha actuat ràpidament des que la direcció va rebre la queixa de les famílies. Fonts del departament van assegurar aquest dimarts, abans de la detenció, que el professor continuaria treballant però amb vigilància a l’aula. Després de la detenció, caldrà veure en quina situació queda i què fa el Departament al respecte. Paral·lelament, la Inspecció d’Educació i la Unitat de suport a l’alumnat en situació de violència (USAV) estan activats des del primer moment. En aquest sentit s’està atenent els alumnes, informant les famílies i treballant amb la direcció de l’institut.

La direcció de l’institut Alt Berguedà, per la seva banda, ha refusat fer qualsevol tipus de declaració i s’ha remès al departament d’Educació. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han confirmat l’obertura d’un procés d’investigació que inclou la presa de declaració de possibles testimonis. En el marc d’aquesta investigació, el cos policial ha detingut el professor del centre aquesta tarda.

Notícies relacionades

L’alcalde de Bagà, Joan Oña, ha apuntat l’agència ACN que l’institut Alt Berguedà ha activat el protocol per agressió sexual arran de la ççdenunciaççdenúnciaçç. «Des de l’Ajuntament ens posem a disposició per esbrinar què ha passat, arribar al fons de la qüestió i que es depurin responsabilitats», ha remarcat.

Aquest dimecres hi havia prevista una roda de premsa en l’institut de Bagà per explicar una novetat en el cicle formatiu de grau mitjà «Guia al medi natural i temps d’oci» del centre, però finalment ha quedat suspesa.