Educació a Catalunya

L’Institut de Tecnologies de la Informació de Barcelona obrirà el curs vinent al 22@

  •  El centre, presentat aquest dijous, oferirà 629 places d’ensenyaments de formació professional (FP) d’àmbit digital

L’Institut de Tecnologies de la Informació de Barcelona obrirà el curs vinent al 22@

Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El nou Institut de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Barcelona començarà a funcionar a partir del curs vinent 2023-2024 al districte 22@ del barri del Poblenou de Barcelona, i oferirà un total de 629 places d’ensenyaments de formació professional (FP) d’àmbit digital. En l’acte de presentació del nou centre aquest dijous, que serà a l’edifici MediaTIC del 22@ el president del Consorci d’Educació de Barcelona i conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que «el present i el futur són digitals» i creu que aquest nou centre no és només una oportunitat, sinó també una necessitat per fomentar el coneixement digital.

«Hem d’estar preparats i aquesta oportunitat de futur implica disposar de la capacitat i el talent, de les persones amb la formació adequada», i ha apostat per una nova visió de l’FP que incorpora la formació contínua i l’ocupacional, i democratitzar l’accés a les tecnologies per a tota la ciutadania, en les seves paraules.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de Barcelona, Laia Bonet, ha defensat l’aposta per nous espais com aquest centre per fomentar la formació digital, i ha cridat a «ajudar tots els que es vulguin formar» en aquest àmbit.

El nou centre integrarà tots els ensenyaments professionals de l’àmbit digital i també oferirà formació contínua a través d’un conveni entre el Consorci d’Educació i Barcelona Activa per col·laborar en la formació i «posar l’agència de promoció econòmica municipal a disposició dels estudiants i els seus itineraris».

Àmbit emergent

Durant l’acte de presentació, el director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, ha destacat que aquest centre és fruit de la «gran col·laboració» entre administracions des de fa anys i la seva aposta per la tecnologia digital, que ha qualificat d’emergent i que veu necessari que s’impulsi.

La gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa, ha expressat la satisfacció de posar en marxa aquest projecte, que suposa una aposta per un model de centre en el qual es vol que «tothom tingui cabuda», i que aglutini itineraris de la formació reglada, la contínua i la professional.

L’institut disposarà de 2.980 metres quadrats –en tres plantes del MediaTIC–; tindrà 9 aules tècniques, 3 de polivalents, 4 laboratoris i espais de ‘coworking’; i el condicionament dels espais tindrà un cost de 400.000 euros finançats per la conselleria, així com el mobiliari i les eines TIC (110.000 euros).

Vint grups

El centre oferirà 11 línies i 20 grups d’ensenyaments d’FP en titulacions que fins ara s’oferien a l’Institut Balmes i l’Institut Joan d’Àustria de Barcelona –que deixaran d’impartir aquests estudis i se centraran en ESO i batxillerat–, i també formació ocupacional i cursos d’especialització.

Notícies relacionades

Les titulacions que s’hi impartiran són el programa de formació i inserció (PFI) d’auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics; l’FP de grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes; i els FP superiors d’Administració de Sistemes Informàtics en xarxa, de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i de Desenvolupament d’aplicacions web; i en el futur es preveu impartir ensenyaments de batxillerat tecnològic.

Finalment, el nou institut «millorarà les sinergies» amb el clúster digital del 22@ i forma part de la xarxa Be-Pro digital que integra els set centres públics amb oferta de l’àmbit d’informàtica i comunicacions a Barcelona.