Furtius en acció

Detingut per robar 20 quilos de tòfones en boscos privats de Lleida

Detingut per robar 20 quilos de tòfones en boscos privats de Lleida
1
Es llegeix en minuts
EFE

Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del Cos d’Agents Rurals van sorprendre dimecres passat 22 de febrer una persona que robava tòfones en plena nit en una propietat privada, al terme municipal de Coll de Nargó (Lleida).

Segons han informat avui des del GEVA, agents d’aquest grup van denunciar el fet administrativament quan van identificar al presumpte implicat amb 1,4 quilograms de tòfona negra, durant un control dels que realitzen durant la temporada d’aquest preuat tubercle.

Notícies relacionades

El propietari de la finca també va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra, i va manifestar que l’últim any havia patit diversos robatoris i que calculava que li havien sostret uns 20 quilos de tòfones valorades en 10.000 euros. A més, el culpable accedia a la propietat fent malbé la tanca, i facilitava que els senglars poguessin accedir al terreny.

Els investigadors van detenir el denunciat, un home de 44 anys, com a presumpte responsable d’un delicte continuat de robatori amb força. El detingut, amb antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit.