Investigació judicial

Gordillo al·lega consentiment i la denunciant ratifica l’agressió sexual

  • La jove assegura que va demanar a l’exdirector de Catalunya Ràdio que parés, mentre que aquest afirma que va ser ell que va dir de deixar-ho

Gordillo al·lega consentiment i la denunciant ratifica l’agressió sexual

JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exredactora del diari digital El Principal que va denunciar el seu aleshores cap, Saül Gordillo, exdirector de Catalunya Ràdio, per una presumpta agressió sexual s’ha ratificat en la seva versió davant la jutge de Badalona que instrueix el cas, mentre que Gordillo ha al·ludit que la relació que va mantenir amb la jove van ser «actes íntims consentits», segons les fonts jurídiques consultades per EL PERIÓDICO.

Les declaracions de tots dos han durat unes dues hores i mitja. La magistrada ha rebutjat convocar la vista breu en què l’acusació particular anava a sol·licitar mesures cautelars a Gordillo, en concret la retirada del passaport i compareixences al jutjat.

La denunciant ha explicat el que va passar la nit de l’1 de desembre de l’any passat. Ella i altres companys del diari on treballava, El Principal, se’n van anar a sopar i després de festa. Al sortir del restaurant es van dirigir a un bar i després a la discoteca Apolo, en què van estar fins a altes hores de la matinada. En la celebració hi va participar Gordillo. La jove ha explicat a la jutge que quan van sortir del bar ja es va començar a trobar malament i que a partir de llavors només recorda algunes imatges o «flaixos».

En una d’aquestes imatges, ella, ja al local d’oci nocturn, s’abraça a una companya, que és l’altra periodista d’El Principal que també ha denunciat Gordillo per una presumpta agressió aquella mateixa nit.

Un altre d’aquests «flaixos», després de la festa a altes hores de la matinada, és, ha relatat, quan Gordillo l’acompanyava en el seu cotxe a casa. Allà es va trobar l’exdirector de Catalunya Ràdio practicant-li sexe oral i ella li va demanar, sorpresa, que parés. Aquest succés es va produir en un descampat i, segons ella, es veien les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs.

El tercer episodi que recorda la jove és quan va arribar a casa seva i li va explicar a la seva parella el que havia passat. Recorda poc més d’aquella nit. Les fonts consultades asseguren que va consumir alcohol. L’endemà, no obstant, quan la jove va anar a l’hospital perquè encara es trobava malament, se li va detectar a la sang un compost d’un ansiolític (diazepan), fàrmac que ella no prenia.

El somriure

En un informe dels Mossos d’Esquadra en què s’analitzen les imatges gravades a la porteria de la jove quan aquesta va arribar a casa seva, s’assenyala que la jove entrava a l’immoble «esbossant un somriure». La redactora ha assegurat davant la jutge que allò no era un somriure, sinó que era «un gest de ràbia», sempre segons fonts jurídiques. En un moment de la seva declaració, la denunciant va reproduir un àudio enviat a una amiga en què es constata que estava especialment afectada.

La versió de Gordillo és oposada. Per a ell, aquesta relació sexual va ser consentida i mai es va aprofitar de la seva subordinada. Ha explicat com va transcórrer la nit i com després d’estar de festa a l’Apolo va portar a casa seva la redactora, perquè li venia de pas. Sobre el que va passar al vehicle, va explicar que van ser «actes íntims consentits» i que va ser ell i no ella que va dir que havien de parar perquè ell estava casat i ella tenia parella. Després, segons el seu relat, la va deixar a casa seva. La jutge va arribar a preguntar al periodista si recordava algun acte de flirteig amb la denunciant, a la qual cosa ell va respondre que l’ambient era lúdic i festiu.

Notícies relacionades

L’advocat de Gordillo, Carles Monguilod, va assegurar que no hi ha indicis d’activitat delictiva en el comportament del seu client i que els fets no tenen cabuda en el Codi Penal. Va recordar que la jutge ha rebutjat que se li apliqui al periodista cap tipus de mesura cautelar. «Tenim el privilegi de comptar amb unes imatges gravades. No hi ha cap indici racional de conducta delictiva», va insistir.

Va recordar que els mateixos Mossos d’Esquadra van recollir en el seu atestat que la jove va entrar al seu portal somrient i que el fet que a la redactora se li trobés restes de diazepan «no és significatiu per a res», ja que no hi ha prova que indiqui qui li va subministrar aquest ansiolític i que, en tot cas, aquesta substància provoca somnolència i no eufòria.