assetjament escolar

L’Observatori Contra l’Homofòbia no descarta anar als jutjats pel suïcidi de Sallent

  • El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, demana depurar responsabilitats pel suïcidi d’un nen ‘trans’ que patia ‘bullying’

L’Observatori Contra l’Homofòbia no descarta anar als jutjats pel suïcidi de Sallent

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Observatori Contra la Homofòbia (OCH) de Catalunya ha demanat aquest dilluns depurar responsabilitats pel cas de l’adolescent de Sallent que es va treure la vida la setmana passada i per l’estat greu de la germana bessona després de llançar-se pel balcó. Ho ha dit el seu president, Eugeni Rodríguez, que també ha obert la porta a portar el cas per la via judicial si no reben una resposta per part de la directora de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No discriminació, amb qui s’han posat en contacte recentment. «Hem demanat una investigació i que s’obri un expedient, en el seu cas», va detallar, «si responen de manera deficient anirem al Contenciós Administratiu o a la fiscalia».

Rodríguez ha instat directament els departaments d’Educació i Igualtat a treballar per aclarir als fets i, de fet, ha titllat d’«esperpèntic» el comportament del titular de la primera de les conselleries «que va canviar de versió» quant al tema de l’assetjament. «No podem permetre’ns que passin uns mesos i s’oblidi el cas, la nostra voluntat és arribar fins al final», ha assegurat.

No obstant, preguntat per possibles dimissions, el president de l’OCH va recordar que «no són un grup ni un partit polític» i que no es tracta d’una «terminologia que utilitzin». «Creiem que cal depurar responsabilitats, reconèixer que no ha anat bé i pagar un preu polític», ha afegit, «com a societat no podem permetre’ns aquest espectacle perquè estem parant d’un cas molt greu».

Més recursos contra l’LGTBI-fòbia

Notícies relacionades

La compareixença de Rodríguez al Parlament s’ha realitzat en el marc de la presentació de les conclusions del grup de treball sobre LGBTI-fòbia. La seva relatora, Susana Segovia, ha recordat que es tracta d’un «problema estructural» de la societat i ha valorat positivament el treball realitzat en els últims mesos. En aquest sentit, ha recordat que la infradenúncia, la prevenció o la formació han sigut alguns dels temes que s’han tractat i ha remarcat que és necessari tirar endavant «polítiques valentes».

Rodríguez també ha intervingut per parlar sobre el grup, assenyalant la importància que «per primera vegada» es treballi el tema «en profunditat» a la cambra. No obstant va incidir que en part dels protocols i les polítiques és important «destinar-hi recursos».