L’entorn del cas

Fia Johansson: ¿qui és la mèdium que representa Julia Faustyna, la presumpta Madeleine McCann?

La psíquica i vident dels Estats Units s’ha convertit en la representant de la jove polonesa que diu ser la nena desapareguda i es prodiga pels mitjans de comunicació

  • Madeleine McCann: què és la ‘teoria del somriure’ que defensa Julia Faustyna

  • Les altres noies que van poder ser Madeleine McCann: de Harriet Brookes a Embla Jauhojärvi

  • Els cinc moments clau del cas Madeleine McCann

Fia Johansson: ¿qui és la mèdium que representa Julia Faustyna, la presumpta Madeleine McCann?

@persianmedium

2
Es llegeix en minuts

«Crec que puc ser Madeleine. Necessito una prova d’ADN. Els investigadors de la policia del Regne Unit i Polònia intenten ignorar-me. Necessito parlar amb Kate i Gerry McCann». Amb aquesta afirmació Julia Faustyna va saltar als titulars de mig món la setmana passada, quan aquesta jove polonesa de 21 anys va assegurar que podia ser la nena britànica que va desaparèixer el 3 de maig del 2007 a la nit d’un apartament turístic de l’Algarve portuguès. Gairebé 16 anys després, el succés s’ha convertit en un dels casos més mediàtics de persones desaparegudes i hi ha qui intenta aprofitar-se’n. És el cas de la psíquica i vident Fia Johansson.

El nom de la mèdium no és la primera vegada que surt a la palestra. El desembre del 2019 va assegurar que la nena apareixeria el 2023. Qui ha fet acte de presència és Julia Faustyna, que sustenta la seva versió amb la semblança física que guarda amb la nena desapareguda i els seus pares, així que Johansson s’ha afanyat a convertir-se en la seva representant i defensar que, efectivament, la jove polonesa és qui diu ser: Madeleine McCann.

Es prodiga pels mitjans en nom de Julia

Johansson és una psíquica, detectiu, guaridora holística i vident dels Estats Units amb una trajectòria de més de 20 anys. La dona, d’origen iranià, ha col·laborat amb diversos equips d’investigació privats i amb els departaments encarregats de fer complir la llei per ajudar a resoldre casos utilitzant el seu do, segons el seu currículum. De fet, assegura que ha resolt misteris gairebé impossibles. Per això, no dubto a posar-me en contacte amb Faustyna i reivindicar el seu al·legat davant els seus milions de seguidors a les xarxes socials. Només a Instagram té 9,3 milions de fans.

El 20 de febrer, Johansson va entrevistar la jove polonesa perquè ella tingués un espai per explicar la seva història. «Per a tots els interessats en la recerca de respostes de Julia, comprenguin que ens trobem enmig d’una investigació. Aquesta és una dona vulnerable que busca respostes sobre la seva identitat i la seva vida. Independentment de les seves opinions, ella és un ésser humà que mereix respecte», va comentar. D’aquesta manera, és ella qui es prodiga pels mitjans de comunicació en el seu nom.

Entrevistes i aparicions estel·lars

Notícies relacionades

La jove, que no aclareix si el seu cognom és Wendell o Wandelt, ha publicat a les xarxes socials diverses imatges seves, però en especial diferents collages a gran escala on compara els seus trets físics amb els de Kate i Gerry McCann, els pares de la nena. En aquests retalls se centra en els ulls, ja que comparteixen el mateix defecte ocular, el nas i el somriure. Sobre aquest últim tret, Julia Faustyna defensa la ‘teoria del somriure’. En aquest sentit, Johansson l’ha ajudat a trobar aquestes similituds físiques.

L’última paraula sobre la identitat de la jove la tindrà la prova d’ADN que els pares de Madeleine han accedit a fer-se, segons la jove polonesa. Mentre arriba aquest moment, Johansson treu rèdit, sobretot en els mitjans sensacionalistes britànics, que estan fent l’agost amb l’aparició de Julia Faustyna.