Iceta adverteix que la discriminació contra el col·lectiu LGTBI continua en l’esport

«Hi continua havent problemes als vestidors i als camps», assenyala el ministre

«Sempre dic que quan em mori posaran a la meva làpida: va ballar i era gai», explica

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre de Cultura i Esport i president del PSC, Miquel Iceta, ha avisat aquest diumenge que la discriminació contra el col·lectiu LGTBI persisteix en l’esport, malgrat els esforços que ha fet el poder legislatiu per erradicar-la. En el marc d’un acte de commemoració del Dia contra la LGTBI-fòbia en l’esport organitzat a la seu del PSC de Barcelona, Iceta ha assenyalat: «En l’esport hi continua havent discriminació i problemes als vestidors, als camps i a les pistes».

«L’esport, que en tantes coses és exemple, en aquest cas no ho és», ha lamentat el ministre. No obstant, sí que ha destacat que «des del punt de vista legislatiu estem on sempre hauríem d’haver estat i som dels més avançats del món».

S’ha referit a la llei de l’esport, «possible després de molts anys d’activisme» i aprovada al desembre, un text legal que vol ajudar que «no hi hagi nens i nenes a casa amb por de practicar un esport perquè se senten diferents».

El ministre també s’ha referit a casos concrets d’episodis d’odi en l’esport, com els insults que rep el futbolista del Reial Madrid Vinicius –«absolutament rebutjables»–, i ha celebrat la recent «sortida de l’armari» del futbolista del Getafe Jakub Jankto. «Espero que gestos com el de Jakub es puguin multiplicar fins que ja no ens importi un rave», ha dit abans d’ironitzar amb el seu propi cas.

«Sempre dic que quan em mori posaran a la meva làpida: va ballar i era gai», ha indicat entre rialles de la trentena d’assistents a l’acte: «Però m’agradaria que també se sàpiga que m’agrada col·leccionar segells», ha afegit.

«Part de la nostra identitat»

Notícies relacionades

El secretari per a les polítiques LGTBI del PSOE, Víctor Gutiérrez Santiago, waterpolista que ha rebut insults per la seva condició sexual, s’ha definit com «una persona priviliegiada» que ha collit els fruits de la lluita d’anteriors generacions. I ha ressaltat que és molt important que esportistes com Jankto facin pública la seva homosexualitat, ja que «l’orientació sexual és part de la nostra identitat».

També ha alertat que les lleis s’han d’aplicar a més d’aprovar-se i ha assenyalat com a mal exemple en aquest sentit la Comunitat de Madrid: «Si no s’apliquen [les normes], es converteixen en paper mullat».