Grup criminal

Tres detinguts per robar desenes de motos en els últims tres mesos a Barcelona

Els agents han pogut recuperar prop de 18 motos robades, però calculen que el total de vehicles sostrets és molt superior

Després de passar a disposició policial, els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs

Tres detinguts per robar desenes de motos en els últims tres mesos a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos han detingut els tres homes d’un grup criminal especialitzat en el robatori de motos a l’àrea metropolitana de Barcelona, que després desmuntaven a Pallejà i les peces de la qual emmagatzemaven a Terrassa. La policia catalana informa aquest dissabte en un comunicat que amb aquesta operació ha pogut recuperar divuit motos robades en els últims tres mesos, tot i que calcula que el nombre de vehicles sostrets és molt superior, a més de bastidors, plaques de matrícula i documentació.

L’operació l’han desenvolupat agents adscrits a la comissaria de Cornellà de Llobregat i va culminar el dia 11 amb la detenció dels tres homes, d’entre 36 i 43 anys, acusats de divuit robatoris amb força. Els tres detinguts sumen dinou antecedents. Després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat amb càrrecs. La policia assenyala que la investigació continua oberta i no descarta noves detencions.

Operació policial

La investigació d’aquest cas va començar l’1 de febrer amb el robatori d’una motocicleta estacionada al carrer a Cornellà, on la van robar tres homes que la van carregar en una furgoneta de grans dimensions.

Els fets es van gravar amb unes càmeres, imatges que els ciutadans que les tenien van posar a disposició de la policia, gràcies als quals es van poder identificar els lladres, a qui van seguir fins a un contenidor de lloguer situat a Pallejà, on desmuntaven els vehicles. Les peces les portaven posteriorment a un local de Terrassa, on les emmagatzemaven.

Dos dels integrants del grup van ser aturats dissabte passat quan entraven a l’espai llogat a Pallejà, on van localitzar bastidors, plaques de matrícula i documentació de divuit motos. Els agents, no obstant, van trobar indicis de trenta sostraccions més. Al local de Terrassa, la policia va trobar 73 indicis més, entre ells bastidors de motocicletes, casos, motors, peces i eines.

El tercer detingut va ser arrestat també dissabte passat quan conduïa pel municipi d’Esplugues una furgoneta de lloguer que feien servir per als robatoris.

Motos robades

Notícies relacionades

La majoria de les divuit motos trobades eren de 125 a 750 centímetres cúbics i havien sigut robades en els últims tres mesos a Barcelona, Cornellà, Sant Joan Despí, Pallejà, Sant Feliu de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Terrassa.

La policia s’ha posat en contacte amb els titulars de les motos robades per tornar-los les peces recuperades ja que només s’han trobat tres motos senceres.