Descobreix les portes amb les quals deixaràs als lladres fora de casa per Setmana Santa

Els robatoris amb força en domicilis van créixer un 28,72% a Catalunya durant el segon trimestre de l'any passat

Instal•lar una porta cuirassada és una de les millors inversions per a evitar sorpreses desagradables

Les portes cuirassades ofereixen un grau de seguretat superior

Les portes cuirassades ofereixen un grau de seguretat superior / Cedida

6
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Coneixes la Piràmide d'Abraham Maslow? Si no havies escoltat mai aquest concepte, te'l resumim breument. Aquesta teoria proposada pel psicòleg nord-americà en 1943, afirma que les necessitats humanes estan jerarquitzades i per a aconseguir metes més elevades, primer és necessari cobrir les necessitats més bàsiques, entre elles, la seguretat. A més necessitats cobertes, més fàcil és aconseguir l'autorealització.

Però en aquest article ens detindrem en la necessitat de seguretat i, més concretament, en la seguretat de la llar. La nostra casa o les nostres segones residències són un refugi contra les preocupacions de l'exterior, un recés de pau en el qual podem descansar i relaxar-nos del nostre dia a dia. En elles, a més, convivim amb les nostres famílies i dipositem els nostres béns més preuats. Sentir que la nostra llar està protegida aporta benestar psicològic i emocional, una cosa fonamental per a tenir una vida plena.

Però també és important tenir aquesta sensació de seguretat quan no estem, ja que, segons els Mossos d'Esquadra, els lladres prefereixen irrompre en els domicilis quan estan buits. I, en aquest sentit, els períodes vacacionals com a Setmana Santa són especialment delicats. Mentre tu gaudeixes d'uns dies de desconnexió, els lladres poden preparar-te una sorpresa desagradable.

Augmenten els robatoris amb força en domicili a Catalunya

Els robatoris amb força en domicilis van créixer un 28,72% a Catalunya durant el segon trimestre de l'any passat. Aquests són les dades que es desprenen del Balanç Trimestral de Criminalitat elaborat pel Ministeri de l'Interior. En total, de gener a juny de 2022 es van produir un total de 9.246 robatoris amb força en domicilis i més de la meitat van ser a la província de Barcelona.

Encara que sempre mirem cap al domicili habitual com la principal víctima d'aquesta situació, les segones residències també són vulnerables. Fora de temporada, i en els últims anys, també s'ha produït un increment d'aquesta mena de delictes.

Els lladres s'actualitzen constantment

/ Shutterstock

I no hi ha un element de seguretat més important que la porta d'accés al domicili, la principal via d'accés que utilitzen els lladres per a aplanar un pis o una casa. Com més difícil ho tinguin, millor. Per aquest motiu, és fonamental conèixer el seu grau de seguretat i mantenir actualitzats cadascun dels seus mecanismes. Segons les dades de la Unió de Manyans d'Espanya (UCES), el 80% dels panys espanyols estan antiquades i no reuneixen les suficients condicions de seguretat.

 

Com saber si una porta està obsoleta?

Encara que una porta, degut principalment als seus materials, pugui durar tota la vida, també és possible que es quedi obsoleta, sobretot en el que a seguretat es refereix. Aquesta situació pot convertir-se en una feblesa enfront dels lladres.

“Els lladres s'actualitzen constantment i van superant cadascuna de les traves que la innovació en seguretat els va posant”, assegura Carlos García, CEO de Seguretat Bilma, una empresa barcelonina que compta amb 43 anys d'experiència en la fabricació i distribució de tancaments de seguretat. Per a saber si la teva porta està obsoleta, Carlos García recomana analitzar tres factors:

La teva porta està obsoleta?

1. Falta de recanvis. Si s'ha de canviar alguna peça de la porta i ja no existeixen recanvis, la porta ja estarà obsoleta.

2. Major avanç tecnològic. El mercat evoluciona i, òbviament, cada vegada sorgeixen nous productes amb majors prestacions.

3. Obsolescència per l'actualització delictiva (OAD). Com dèiem, els lladres s'actualitzen constantment i això pot fer que la porta o el pany quedin desfasades. Una vulnerabilitat que cal tenir molt en compte.

Des de Seguretat Bilma recomanen analitzar amb deteniment l'estat de tots els elements de protecció. Veure si protegeixen adequadament, quants anys fa que els tenim i, en definitiva, veure si estan actualitzats contra les noves maneres d'actuar dels lladres. L'objectiu, al final, és dificultar al màxim l'accés al domicili per als delinqüents. Es poden fer bàsicament tres coses: instal·lar un cilindre de màxima seguretat i escut d'última generació per 400 euros, o instal·lar un segon pany de seguretat amb cilindre de màxima seguretat per 515.

Instal·lar una porta cuirassada a casa

Però hi ha alguna cosa que pot canviar substancialment el grau de seguretat: instal·lar una porta cuirassada. Fabricada completament en acer, amb xapa plegada o amb estructura de tubs d'acer, la porta i el marc són una sola unitat. No necessita la instal·lació d'un sistema anti palanca, ja que compta amb una gran resistència a la fractura.

“Una porta cuirassada certificada, és una porta de seguretat i això la converteix en la millor solució de protecció per a la llar. Des de Seguretat Bilma garantim un assessorament professional i personalitzat, en el qual analitzem cada cas concret per a oferir la millor seguretat tenint en compte que sigui efectiva, adequada i assequible. No sempre gastar molt és el més eficient i segur”, afirma Carlos García, CEO de Seguretat Bilma.

Seguretat Bilma és una delegació professional de Portes de Seguretat CABMA

/ Cedida

L'empresa barcelonina, a més, és una delegació professional de Portes de Seguretat CABMA, que compta amb els sistemes més avançats del mercat, fabricats íntegrament a Espanya. Les portes cuirassades CABMA han estat desenvolupades com a portes de seguretat de resistència a l'efracció de classe 3 i amb els millors acabats. El seu catàleg també té portes amb grau de seguretat 4 i 5.

Característiques d'una porta cuirassada

Però no hi ha res millor abans de prendre una decisió, que conèixer en profunditat el producte. Aquí tens totes les característiques de les portes cuirassades:

Per què instal·lar una porta cuirassada?

El més clàssic a Espanya és instal·lar portes blindades. Però les portes cuirassades compten amb molts més avantatges i nivell de seguretat superior.

  • Més segures. Els seus materials la fan molt més resistent als robatoris. Augmenten el temps que han d'emprar els lladres, el soroll i redueixen els mètodes que poden ser utilitzats.

  • Compten amb certificat. Per a ser considerada com a porta de seguretat, les cuirassades han d'estar certificades per la normativa UNE-EN-1627:2011 i aconsellable també amb la normativa UNE-EN-85160:2013.

  • Eficiència energètica. En estar fabricades en acer, el seu aïllament tèrmic i sonor és molt millor. Això permet reduir substancialment les pèrdues energètiques.

Quin és el preu d'una porta cuirassada?

Es pot adquirir una porta cuirassada des de 1.960 euros, una inversió que val la pena, tenint en compte, per exemple, que el cost mitjà del robatori a Catalunya és de 1.950 euros, segons les dades d'UNESPA.

 

Quant es triga a instal·lar una porta cuirassada?

Estàs pensant a instal·lar una porta cuirassada abans de Setmana Santa? Perquè has de decidir-te en un lapse de temps breu, ja que el temps mínim, segons Seguretat Bilma, és d'un mes i mig. Això es deu, principalment, al fet que una porta cuirassada sempre es fa a mida del client i això comporta tot un procés: preparar el pressupost, prendre mesures, fabricar la porta i instal·lar-la.

Seguretat Bilma porta fabricant i distribuint tancaments de seguretat des de fa 43 anys

/ Cedida

“El nostre objectiu és proporcionar el màxim nivell de seguretat per a protegir les pertinences dels nostres clients, però sobretot, per a protegir els seus éssers estimats. Sentir tranquil·litat, tant si estem dins com si estem fora del nostre habitatge, ens fa sentir assegurances i fora de perill”, assegura Carlos García.

Més informació

-933 49 70 40 

-De manera presencial en el seu local

-En la seva pàgina web