Successos

Desmantellada una granja de criptomonedes que punxava la llum en una nau de Sant Esteve Sesrovires

  • La policia ha detingut un home i ha decomissat 380 ‘miners’ connectats de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica

Desmantellada una granja de criptomonedes que punxava la llum en una nau de Sant Esteve Sesrovires

Mossos d'Esquadra

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una granja de criptomonedes per punxar l’electricitat en una nau industrial de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Segons ha informat la policia catalana, han detingut un home de 39 anys com a presumpte autor del delicte de defraudació. La investigació es va iniciar a principis de novembre quan es va tenir coneixement que en una nau situada en un polígon industrial, on no es portava cap tipus d’activitat, es detectava un continu soroll de maquinària elèctrica. Les dades registrades per la companyia elèctrica donaven un consum molt elevat d’energia, superior fins i tot al d’una plantació de marihuana.

300.000 euros de frau

Notícies relacionades

De fet, les investigacions inicials van descartar que pogués tractar-se d’una plantació de marihuana. Finalment, els investigadors van fer un registre a la nau industrial i va ser quan van localitzar i van decomissar 380 ‘miners’ [fonts que processen transaccions per obtenir recompenses], connectats fraudulentament a la xarxa elèctrica, amb els seus corresponents transformadors.

Els tècnics de la companyia van estimar un frau d’almenys 300.000 euros. Especialistes dels Mossos analitzaran ara tot el material decomissat per descartar altres possibles delictes comesos. L’arrestat, amb diversos antecedents, ha passat a disposició judicial i el jutge de guàrdia ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.