Pobresa

El rector de l’església de Santa Anna de Barcelona, que acull sensesostres, denuncia una «fallida social»

Una mare amb el seu fill i un malalt de càncer, entre els últims que han pernoctat al temple

zentauroepp48991141 barcelona  08 07 2019 reportaje para ilustrar tema sobre men190708174004

zentauroepp48991141 barcelona 08 07 2019 reportaje para ilustrar tema sobre men190708174004 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Una dona brasilera i el seu fill, de pocs anys, que estaven dormint al carrer a Piera (Barcelona), s’han refugiat aquesta nit a l’església de Santa Anna de Barcelona.

El rector de la parròquia de Santa Anna, Peio Sánchez, ha denunciat aquest divendres, en declaracions a Efe, que l’arribada d’aquesta dona amb el seu fill i d’altres persones en situació d’extrema vulnerabilitat constata «la fallida dels serveis socials» a Catalunya.

Malalts desatesos

A més d’aquesta família monoparental, han arribat a la parròquia un jove que té càncer i que està en tractament de quimioteràpia i un altre que rep diàlisi.

El primer, Yassine, espera des de fa tres mesos que li truquin per poder entrar en un alberg, ha denunciat l’Hospital de Campanya, l’entitat que rep i atén aquestes persones a la parròquia.

«Malgrat conèixer la situació d’aquesta persona, ningú ha sigut capaç de buscar-li un lloc perquè no hagi de dormir al carrer», ha recriminat el capellà.

La denúncia

«Ens preocupa la situació perquè ens arriben persones en màxima vulnerabilitat. Si no es troben solucions per a elles, imagina’t per a la resta», ha considerat el sacerdot, que ha afegit que aquests fets demostren «la fallida dels serveis socials».

Notícies relacionades

També ha indicat que «alarma especialment el desemparament de dones», després d’acollir a finals de desembre un altre cas d’una dona amb dos fills menors que vivien al carrer.

La parròquia de Santa Anna obre les portes a les nits per acollir persones que viuen al carrer o que necessiten refugi. Fa anys que compleix aquesta funció. El seu rector no ha deixat d’advertir de quanta gent queda sense atendre.