Tràgic final

Mor la marmota que prediu el temps al Quebec: es queda sense predicció d’aquest hivern

La principal hipòtesi és que l’animal va morir al desembre, quan tenia nou anys, mentre hibernava

Mor la marmota que prediu el temps al Quebec: es queda sense predicció d’aquest hivern
1
Es llegeix en minuts
EFE

Fred ‘la marmota’, la versió a Quebec (Canadà) de la tradició nord-americana que utilitza aquests rosegadors per pronosticar el final del llarg hivern, no ha pogut complir aquest dijous amb la seva missió al morir de manera inesperada.

Els organitzadors de l’esdeveniment a la localitat quebequesa de Val-d’Espoir van anunciar la inesperada mort del rosegador davant la multitud que esperava expectant que Fred ‘la Marmota’ pronostiqués el ràpid final de l’hivern.

Davant la consternació del públic, Roberto Blondin, el mestre de cerimònies, va dir que «l’únic cert en la vida és que no hi ha res cert».

«Aquest any és cert, desgraciadament. Anuncio la mort de Fred», va dir un solemne Blondin.

Blondin creu que Fred ‘la Marmota’ va morir al desembre quan tenia nou anys, mentre hibernava. Quan va intentar despertar la marmota dimecres a la nit, en preparació del ritu d’avui, va descobrir que el rosegador havia mort.

En substitució de Fred ‘la Marmota’, un nen del públic, amb una marmota de peluix a les mans, va ser l’encarregat de predir el final de l’hivern. El resultat: sis setmanes més de fred.

Notícies relacionades

Els organitzadors ja han assenyalat que el 2024 l’encarregat de fer la predicció serà Fred júnior ‘la Marmota’.

Dues marmotes més Canadà, Wiarton Willie a Ontario i Shubenacadie Sam a Nova Escòcia, sí que han sobreviscut a la hibernació i han anunciat aquest dijous els seus pronòstics meteorològics.

Temes:

Canadà