Tribunals

El Suprem obliga Educació a fer contractes indefinits als professors de religió

  • Una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) fa canviar el criteri al TS i dona la raó a una mestra de Terrassa

El Suprem obliga Educació a fer contractes indefinits als professors de religió
1
Es llegeix en minuts
ACN

El Tribunal Suprem (TS) ha dictaminat que el Departament d’Educació ha de fer contractes indefinits als professors de religió catòlica dels centres públics que no cobreixin una baixa temporal d’un titular, sinó que ocupen una plaça permanent. El Suprem canvia així la seva doctrina després d’una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) de fa un any, ja que fa uns anys havia dictaminat el contrari en un altre cas similar a Catalunya. La sentència arriba arran del cas d’una professora d’un centre de Terrassa que des del 2015 treballava amb contractes temporals tot i que des del 2017 la professora titular s’havia jubilat.

La professora va començar a treballar en una escola de Terrassa el novembre del 2015, amb un contracte de relleu vigent a temps parcial fins al novembre del 2018. El novembre del 2017 va firmar un contracte amb vigència també fins al novembre del 2018 a jornada completa. El novembre del 2018 se li va allargar el contracte d’interinitat fins a finals de curs, el juny del 2019. Aquell juny va presentar un escrit demanant que se li paguessin els mesos de juliol i agost, ja que estava cobrint la vacant d’una professora que s’havia jubilat el 2017. Però el 30 de juny es va acabar el contracte, una cosa que la professora va denunciar, i va tornar a ser contractada l’1 de setembre del 2019 amb un altre contracte d’interinitat.

Acomiadament improcedent

Notícies relacionades

El febrer del 2020 un jutjat social de Barcelona va donar la raó a la mestra i va declarar l’acomiadament de juny del 2019 improcedent, sentència que va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el març del 2021 i ara ha declarat ferma el Tribunal Suprem.

Així, la sentència declara improcedent l’acomiadament de juny del 2019 i obliga la Generalitat a readmetre la professora i a indemnitzar-la.