Tres dècades després

Els Mossos d’Esquadra estrenen nou uniforme aquest divendres

El canvi afectarà les unitats de seguretat ciutadana, però encara no hi haurà peces per a tots els agents

Els Mossos d’Esquadra estrenen nou uniforme aquest divendres
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres dècades després, els Mossos d’Esquadra estrenaran divendres el nou uniforme, segons ha avançat ‘El Nacional’ i ha pogut confirmar l’ACN. El canvi afectarà les unitats de seguretat ciutadana, les que són a peu de carrer. L’uniforme mantindrà els colors identificatius del cos, és a dir, el blau, el vermell i el blanc, però el blau serà fosc i aquesta indumentària serà molt més moderna que l’actual.

L’acte de presentació del nou equipament tindrà lloc aquest divendres a Manresa. L’uniforme manté els colors de l’actual, però, en el cas del blau, passa a ser fosc en lloc de cel, similar al que utilitzen altres divisions del cos, com la dels antiavalots.

El canvi arriba, però no serà complet: no hi ha roba nova disponible per a tots els policies, de manera que la nova indumentària conviurà amb la vella durant un temps. La Conselleria d’Interior s’ha decidit a formalitzar el canvi sense esperar més.

Més que estètica

Notícies relacionades

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha anunciat aquest canvi en un comunicat intern. El dirigent ha traslladat al cos policial que es tracta de transmetre un missatge més important que un canvi estètic.

«La seguretat ciutadana és al centre de les nostres prioritats, la qual volem que disposi dels mitjans més adequats per fer la seva tasca», apunta Sallent. En aquest sentit, destaca que el canvi anirà acompanyat de millores a l’armilla antibales, les càmeres de gravació personals, les pistoles tàser, les tauletes digitals per fer identificacions, les noves emissores i els nous cotxes amb la seva corresponent retolació, també nova.