Meteorologia

Mario Picazo avisa sobre els tornados: «Podria ser una temporada activa»

  • El Tornado Alley s’acosta al centre dels Estats Units i el Dixie Alley al sud-est del país

Mario Picazo avisa sobre els tornados: «Podria ser una temporada activa»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ruta dels tornados als Estats Units ha començat, segons el meteoròleg espanyol Mario Picazoque dona per fet que arribin a través dels dos carrerons per on es mouen amb més freqüència.

D’una banda, el Tornado Alley s’acosta al centre del país i el Dixie Alley al sud-est. «Aquest any, tot i que la Niña es debilita al Pacífic, podria ser una temporada activa» d’huracans, avisa.

Notícies relacionades

Tornado Alley (traduït com el carreró dels tornados) és un terme col·loquial utilitzat als Estats Units per designar un ampli territori del país on hi ha les millors condicions per a la formació de tornados. L’àrea de les Grans Planes és relativament uniforme i això permet que el fred aire polar del Canadà es trobi amb el càlid aire tropical del golf de Mèxic. Quan aquestes dues masses d’aire es troben, és quan es formen la majoria dels més poderosos tornados. Tot i que no existeix una delimitació oficial, aquesta zona estaria compresa entre les muntanyes Rocoses i els Apalatxes.

El Dixie Alley és una àrea del sud i molt extensa dels Estats Units, on hi ha tornados amb molta freqüència. Bona part són els tornados més destructius dels Estats Units d’Amèrica i els que més morts han provocat.