Resolució judicial

Un condemnat per agressió sexual a Lleida, alliberat després que es rebaixi la seva pena per la llei del ‘només sí és sí’

Un condemnat per agressió sexual a Lleida, alliberat després que es rebaixi la seva pena per la llei del ‘només sí és sí’

ACN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un home que complia condemna a la presó de Ponent (Lleida) per dos intents d’agressió sexual i un robatori va quedar en llibertat dilluns després que l’Audiència de Lleida li ha rebaixat la pena al revisar la condemna amb la llei del ‘només sí és sí’, han explicat fonts penitenciàries a Europa Press aquest dimecres.

 L’home estava condemnat a 15 anys de presó, però amb la revisió de la pena a l’aplicar la nova llei, que li és més favorable, ha quedat en nou anys i mig, que ja ha complert.

 L’home ha seguit tots els programes formatius i de tractament i l’evolució ha sigut «positiva», però els funcionaris penitenciaris consideren que té un alt risc de reincidència, han explicat les esmentades fonts. Per això s’ha activat el protocol habitual per a l’excarceració de presos considerats d’alt risc i que està en marxa des del 2009.

Notícies relacionades

 En aplicació d’aquest protocol, Serveis Penitenciaris ha avisat la Fiscalia de Lleida i els Mossos d’Esquadra, als quals la fiscalia va poder instar «a fer les actuacions que estimi pertinents».

 L’expedient d’aquest pres es va enviar a la fiscalia dilluns mateix, quan va quedar lliure, i la Secretaria de Mesures Penals també pot adoptar «mecanismes especials de protecció» a les víctimes conegudes.