Violència de gènere

Igualtat eleva un 35,8% el pressupost contra la violència masclista

El 2023 es transferiran un total de 160 milions d’euros a les comunitats autònomes per lluitar contra aquesta xacra

Igualtat eleva un 35,8% el pressupost contra la violència masclista
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d’Igualtat incrementarà en un 35,8% el pressupost que transferirà a les comunitats autònomes per lluitar contra les violències masclistes i que aquest 2023 augmentarà fins als 160 milions d’euros.

Segons ha informat en un comunicat el departament que dirigeix Irene Montero, Igualtat ha traslladat aquest dimarts a les comunitats autònomes la seva proposta d’incrementar en 42 milions aquesta partida.

Ho ha fet durant la reunió amb els representants de les comunitats autònomes, Ceuta i Melilla en el Grup de Treball del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, a la qual han assistit la secretària d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, i la delegada del Govern central contra la violència de gènere, Victoria Rosell.

Igualtat ha comunicat el repartiment dels fons que es transferiran a aquests territoris i que aquest 2023 comptarà amb 42 milions més per a la prevenció i lluita contra les violències masclistes.

«Aquest any el pressupost contra el masclisme assoleix una xifra històrica, per això continuem treballant amb les comunitats des del Grup de Treball del Pacte d’Estat perquè els recursos arribin a tots els territoris i a totes les dones», ha explicat la secretària d’Estat d’Igualtat.

Notícies relacionades

Amb aquest increment, el ministeri ha transferit des del 2020 gairebé 500 milions d’euros per combatre la violència masclista: 109,5 milions el 2020; el 2021 el pressupost va augmentar a 113 milions; el 2022, a més de 117, i el 2023, a més de 160 milions.

La distribució d’aquesta partida es divideix en cinc línies d’actuació: Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere (140,2 milions d’euros), assistència social integral a víctimes i menors (8,5 milions), programes de lluita contra les agressions sexuals (9,5 milions), plans personalitzats (1 milió) i formació en centres de menors (800.000 euros).