conflicte laboral

Els sindicats denuncien el Tercer Sector per negar millores salarials

  • CCOO i UGT han iniciat el procediment legal davant la sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

fcasals14033154 mataro 16 09 2010 sociedad centro de menores crae  centre de181130184830

fcasals14033154 mataro 16 09 2010 sociedad centro de menores crae centre de181130184830

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els sindicats CCOO i UGT han demandat la Confederació del Tercer Sector, la patronal de l’agrupació d’entitats socials a Catalunya, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els sindicats consideren que aquesta organització s’està negant a aplicar millores salarials als educadors i integradors socials que treballen en centres de menors, albergs de persones sense llar o recursos per a dones víctimes de violència masclista.

Fa quatre anys que el conveni d’Acció Social de Catalunya està caducat. Aquest és el marc que dicta les condicions de treball mínimes en moltes oenagés que presten serveis públics a la Generalitat: des de centres de menors, mesures penals alternatives, centres de víctimes de violència o persones sense llar, entre d’altres. Les negociacions no avancen perquè la patronal del tercer sector demana més finançament al Govern, cosa que no passa.

Notícies relacionades

Mentrestant, a nivell estatal els sindicats sí que han pogut renovar el Conveni Estatal d’Acció i Intervenció Social, que es va publicar al BOE el mes d’octubre passat. «Les taules salarials són substancialment més altes que les que hi ha a Catalunya», explica Virgínia Juárez, coordinadora del sector d’acció social i atenció a les persones de CCOO. En concret, diu, la diferència salarial és entre un 16 i un 11% més alta, en funció de la categoria professional. «L’article tres d’aquest nou conveni diu que les taules salarials dels convenis autonòmics no poden ser inferiors», explica Juárez.

Això és el que van plantejar els responsables sindicals en l’última reunió del conveni català. «Però la patronal s’hi va negar, ens nega aquests augments», es queixa Juárez. És per això que han demandat la patronal al TSJC perquè, almenys, el conveni català pugui reconèixer aquesta millora.