Arran d’una denúncia de CCOO

La fiscalia investiga la selecció d’hostesses a qui es va demanar quedar-se en roba interior

  • Vol determinar si es va atemptar contra la integritat moral de les dones que optaven al lloc per a una aerolínia estrangera

aircraft-2104594 1920

aircraft-2104594 1920

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Fiscalia de Madrid ha obert diligències d’investigació penal en relació amb el procés de selecció d’hostesses fet per una companyia aèria estrangera durant el qual, segons es recull en una denúncia interposada per CCOO, se’ls va exigir quedar-se en roba interior, ha informat aquest divendres el ministeri públic.

Les diligències obertes tenen per objecte determinar si la companyia va poder haver comès algun delicte contra la integritat moral de les participants en el procés de selecció fet el 5 de novembre per l’empresa de reclutament Meccti per aconseguir un lloc de treball per a l’aerolínia Kuwait Airways, han assenyalat a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA fonts jurídiques.

El procés va tenir lloc en una sala de l’hotel Meliá Barajas, molt a prop de l’aeroport de Madrid, i, segons ha informat eldiario.es, va estar acompanyat de comentaris sobre el físic de les candidates relatius al seu somriure o al seu cos, més o menys desagradables.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, la investigació fiscal se centra en l’última part del procés de selecció, quan es va demanar a les dones que continuaven a la competició que entressin a la sala una a una. I una vegada dins de la sala se’ls va indicar que es despullessin fins a quedar-se en roba interior perquè una empleada de la companyia de reclutament examinés els seus cossos, pràctica que podria ser constitutiva de delicte.

El procés de selecció havia sigut anunciat per xarxes socials i entre els requisits per optar a algun dels llocs oferts s’incloïa «pes en proporció amb una alçada mínima de 160 cm», «mèdicament en bona forma, en disposició de passar un reconeixement mèdic a Kuwait» o «una excel·lent presentació en general».