Castella i Lleó

Mañueco aclareix per carta a Sánchez que «no hi haurà cap modificació en l’atenció a la interrupció de l’embaràs»

Retreu al president del Govern la seva decisió de «combatre amb inusitada duresa» un «conflicte irreal»

Critica la indolència del Govern per no ocupar-se dels agressors sexuals excarcerats o amb penes rebaixades

Mañueco aclareix per carta a Sánchez que «no hi haurà cap modificació en l’atenció a la interrupció de l’embaràs»
3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Junta de Castella i Lleó, el popular Alfonso Fernández Mañueco, ha enviat una carta al president del Govern, Pedro Sánchez, en la qual reitera per escrit que a Castella i Lleó «no hi haurà cap modificació en el protocol d’atenció a la interrupció de l’embaràs» i que, segons assegura, està «ajustat» a la legislació nacional vigent i al criteri clínic en cada cas.

Mañueco ha aprofitat la missiva per criticar la decisió de l’Executiu d’obrir un requeriment sobre el que considera «una qüestió fictícia» i «propaganda sobreactuada», amb una crida expressa que «reflexioni».

«No s’obligarà a res ni els facultatius ni les dones, per la qual cosa li prego que abandoni els esforços del seu Govern en qüestions fictícies per poder centrar-se en la realitat i en les seves competències», demana Fernández Mañueco a Sánchez a la carta que remet «amb plena lleialtat institucional» però «preocupat» per «diferents decisions, declaracions i comunicacions» de diferents integrants de l’Executiu central per l’acció de Govern a Castella i Lleó, «d’acord amb les seves competències i sempre des de l’absolut respecte a la Llei i a la Constitució Espanyola», assevera.

«Tant Espanya com Castella i Lleó afronten problemes molt seriosos que necessiten unitat entre administracions, sentit d’Estat i rigor en la gestió per ser abordats», afegeix el president de la Junta, que lamenta «profundament» que el Govern de la nació hagi anunciat l’enviament d’un requeriment a la Junta de Castella i Lleó «en comptes d’afrontar els problemes reals de la ciutadania».

Agressors sexuals

«Sense anar més lluny –continua Fernández Mañueco– hauríem preferit que el Ministeri de Sanitat hagués exercit, en aquest cas sí, les seves competències per pal·liar el dèficit de metges que pateix la nostra Atenció Primària a nivell nacional o que el Ministeri d’Igualtat es preocupés pels dos centenars d’agressors sexuals que ja han vist rebaixades les seves penes o sortit de presó a tot Espanya per l’entrada en vigor de la Llei de Garantia integral de la llibertat sexual».

Per al president de la Junta, afrontar aquests dos assumptes serviria per resoldre «un problema real sanitari» que, segons retreu a continuació, el Govern de la nació no ha volgut afrontar en quatre anys i corregit els efectes d’un greu perjudici als drets de les dones que l’Executiu que vostè encapçala ha comès directament».

«Lamento la seva indolència en els dos casos i li sol·licito que hi reflexioni. Amb tot respecte, el Govern que ha provocat el retrocés més gran en la defensa de les dones amb una llei equivocada i encara no corregida no té autoritat per donar lliçons en aquesta matèria», sentencia el dirigent popular.

Fernández Mañueco explica també a Sánchez que Castella i Lleó és una Comunitat que «sempre ha fet gala d’un sentit infrangible de la lleialtat institucional» i considera «revelador» que el mateix Govern que ha iniciat un procés de requeriment contra la Junta per l’assumpte del protocol de l’avortament «ignori que altres executius autonòmics incompleixin sistemàticament la legislació espanyola en àmbits com l’educació».

«Sense un altre particular –conclou el president en la missiva– considero aclarits els termes d’aquesta qüestió, sense detriment que el seu requeriment serà respost expressament a través dels cursos formals oportuns». I demana a Sánchez que traslladi la carta a la ministra de Sanitat i candidata del seu partit en les pròximes eleccions», precisa, perquè pugui fer «les seves futures declaracions basant-se en la realitat dels fets, i no en falsedats prolongades en el temps».

Finalment, Fernández Mañueco es posa a disposició de Pedro Sánchez perquè les seves respectives administracions col·laborin per resoldre els problemes dels castellans i lleonesos en el marc de les seves competències.

Fernández Mañueco havia realitzat aquest anunci a través d’un missatge en el seu compte personal de Twitter en el qual ha avançat que remetrà una missiva al president del Govern, al qual retreu la seva decisió de «combatre amb inusitada duresa un conflicte irreal».

Notícies relacionades

«Enviaré una carta a Pedro Sánchez per lamentar que el seu Govern hagi decidit combatre amb inusitada duresa un conflicte irreal i hagi anunciat l’enviament d’un requeriment sobre un qüestió fictícia», havia asseverat en concret el cap de l’Executiu de Castella i Lleó que, en un segon missatge titllava l’actitud del Govern de la nació de «propaganda sobreactuada».

«Defensaré sempre Castella i Lleó davant els atacs de Sánchez», asseverava el president de la Junta que ha acompanyat el seu segon tuit amb la carta que dirigeix al president del Govern.