A Canejan

Un caçador mata per error un home de 87 anys a la Vall d’Aran

La víctima passejava per un sender de fàcil accés i poc desnivell on es realitzen batudes perquè hi ha molts senglars

Un caçador mata per error un home de 87 anys a la Vall d’Aran

Conselh Generau d'Aran

2
Es llegeix en minuts
Alba Casanovas Torre
Alba Casanovas Torre

Periodista

ver +

Un home de 87 anys va morir dissabte a Canejan, a la Vall d’Aran, a causa d’un tret accidental d’un caçador. La víctima, que era un veí del petit poble, passejava per un camí de la zona d’Hèisha Barrada però no participava en la cacera. L’avi va morir al lloc dels fets després de rebre una bala al tors. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes de l’accident.

Van ser els caçadors, que realitzaven una batuda de senglars, els que van alertar els serveis d’emergències, que van rebre l’avís del succés a les 11.22 hores. Fins al lloc dels fets es van desplaçar un helicòpter i una dotació del Grup de Rescat en Muntanya (GRM) dels Bombers-Emergències de la Vall d’Aran, una patrulla d’agents de Medi Ambient del Consell General d’Aran i algunes dels Mossos d’Esquadra. Però l’home va morir abans que pogués ser trasllat a un hospital.

Sender de fàcil accés i sense desnivell

La cacera va ser organitzada per un grup d’entre dos i quatre caçadors de la Vall d’Aran abans que la neu que es preveu a partir d’aquest diumenge cobreixi cotes més baixes de la comarca, van explicar fonts coneixedores del cas, que van precisar que la víctima no portava roba reflectora. La policia catalana va interrogar els participants i, junt amb els agents rurals, van comprovar que tinguessin els permisos de caça en regla.

Respecte a la localització, Hèisha Barrada, és un sender que comença a uns 300 metres del poble, concretament a través del GR-211 en direcció a Sant Joan de Toran. Aquesta zona és molt freqüentada perquè amb prou feines té desnivell. També és una zona habitual de caça, ja que hi ha molts senglars i de vegades també hi baixen cérvols.

Altres morts per bales perdudes de caçadors

Notícies relacionades

Al 15 març del 2022 hi va haver un accident mortal de caça a la comarca del Pla d’Urgell (Lleida). En aquest cas, un caçador jubilat de 71 anys de Cambrils va morir en una zona de fruiters entre Torregrossa i Miralcamp quan se li va disparar accidentalment l’escopeta i i el tret li va tocar al pit mentre caçava conills.

Dos mesos abans, un ciclista de 35 anys va quedar paraplègic al rebre una bala perduda d’un caçador durant una batuda en un camí forestal a Argentona (Maresme).

Temes:

Pirineus Caça