A la terminal 1

Vigila si utilitzes el pàrquing exprés de l’aeroport de Barcelona: ja no hi pots estacionar 15 minuts

  • La mesura busca alleujar la congestió de la zona, l’ús de la qual ha augmentat després de la pandèmia

Vigila si utilitzes el pàrquing exprés de l’aeroport de Barcelona: ja no hi pots estacionar 15 minuts

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Qui hagi utilitzat recentment el pàrquing exprés situat davant la terminal 1 de l’aeroport de Barcelona haurà topat amb una novetat: el temps d’estacionament de cortesia (gratis) ja no és de 15 minuts, sinó que s’ha rebaixat i ara és de 10 minuts. Prou temps, argumenten fonts de l’aeroport de Barcelona consultades per EL PERIÓDICO, perquè els usuaris descarreguin les maletes i hi deixin la persona que ha de viatjar.

En els últims mesos, amb el repunt dels viatges després de la pandèmia, l’aeroport estava detectant una elevada ocupació d’aquesta zona d’aparcament, fins al punt que en ocasions hi havia vehicles estacionats en triple fila. Així que es va prendre la decisió de reduir el temps gratuït per aparcar-hi, mesura que va entrar en vigor l’1 de juliol. L’objectiu és «agilitar el procés i que no s’hi formin aglomeracions», remarquen les fonts. «El sentit del pàrquing exprés és que puguis accedir fins a la porta de sortides de la terminal, descarregar la maleta i deixar el viatger. Això es pot fer de sobres en 10 minuts», argumenten. «El pàrquing exprés no és un lloc per aparcar i acompanyar algú a l’interior de la terminal», insisteixen.

La mesura ha agafat per sorpresa més d’un usuari, que comptava amb aquells 15 minuts i que, a la sortida, no hauria de pagar. En el seu lloc, a l’haver sobrepassat els 10 minuts de cortesia, s’ha trobat que a la sortida havia de parar per pagar.

Notícies relacionades

Personal de l’aeroport vigila a les barreres de sortida que no es produeixin concentracions de vehicles i que el procés de sortida sigui al més àgil possible. Aquests operaris tenen, a més, potestat per aixecar barreres si ho consideren necessari. «Si pel que sigui s’hi produeix alguna aglomeració important, l’operari pot aixecar les barreres i deixar passar els vehicles per descongestionar la zona», expliquen les fonts consultades.

El pàrquing exprés no l’utilitzen els taxistes, que tenen un espai diferent habilitat, sinó que l’utilitzen conductors particulars i empreses que ofereixen als clients un servei d’aparcacotxes, això és, el client deixa el vehicle al pàrquing exprés i l’empresa l’hi recull i l’aparca en un altre lloc mentre dura el viatge.