Església catòlica

Francesc diu que el difunt Benet era un home «noble» i «gentil»

Primeres paraules del Papa argentí sobre la mort del seu predecessor

Francesc diu que el difunt Benet era un home «noble» i «gentil»

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

El dia de la mort de Benet XVI,el seu successor el papa Francesc també ha volgut dedicar-li unes paraules, tot i que en un clima de màxima sobrietat. Durant la tradicional pregària del Te Deum, el pontífex argentí ha dit que aquestes hores el seu pensament «va espontàniament a l’estimadíssim Benet XVI, que aquest matí ens ha deixat.» 

«Amb commoció, recordem la seva figura tan noble, tan gentil», ha afegit Francesc. «Sentim al cor molta gratitud, per tot el bé que ha fet, sobretot pel seu testimoni de fe, especialment aquests últims anys de retir [de Benet XVI]», ha afirmat, durant una homilia en què ha reflexionat sobre el valor de la gentilesa i de les bones maneres per a la bona convivència de les persones

Es tracta de les primeres paraules de Francesc sobre Benet XVI després que dimecres passat ell mateix alertés sobre l’empitjorament de l’estat de salut de l’ara difunt Papa emèrit. Els dos papes, Francesc i Benet, van conviure gairebé 10 anys junts i en pau al Vaticà, un fet únic en la història del cristianisme.

Condol del rus Ciril

Notícies relacionades

Condol del rus CirilLes paraules de Francesc s’han afegit així als nombrosos condols enviats aquestes hores pels caps d’altres religions i els líders d’altres branques del cristianisme. Entre aquests hi destaca el del patriarca de l’Església ortodoxa russa, Ciril, que aquest dissabte ha qualificat Benet XVI d’«eminent teòleg» i defensor dels «valors tradicionals».

«L’autoritat incontestable de Benet XVI com a eminent teòleg li va permetre contribuir de manera significativa al desenvolupament de la cooperació intercristiana, al testimoni de Crist davant d’un món secularitzat i a la defensa dels valors morals tradicionals», ha afegit el patriarca rus, actualment embolicat en una tensa relació amb Francesc per les postures de tots dos sobre la guerra a Ucraïna. De la mateixa manera, també el líder grecocatòlic ucraïnès Sviatoslav Xevtxuk ha enviat una salutació al difunt Papa emèrit.