Investigació

La discoteca Waka «no és un espai segur», diu la consellera Verge

La titular d’Igualtat assegura que la investigació dirimirà les responsabilitats que facin falta

La discoteca Waka «no és un espai segur», diu la consellera Verge

ACN / LAURA BUSQUETS

1
Es llegeix en minuts
ACN

La consellera d’Igualtat, Tània Verge, ha afirmat que la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès «no és un espai segur». En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que el cas del vídeo on una menor fa una fel·lació a un jove està judicialitzat i que serà la investigació la que dirimirà les responsabilitats que facin falta.

Així mateix, ha afegit que la llicència de funcionament és una concessió municipal i que el Govern ha fet diverses actuacions al local, malgrat que ha garantit totes les que facin falta contra les violències masclistes i sexuals. També ha recordat que qui grava o comparteix el vídeo forma part de la cultura de la violació.

Valentia

En aquest context, Verge ha demanat a la societat que entengui la gravetat dels fets ocorreguts a la discoteca Waka i la viralitzación de les imatges. Ha assegurat que la denúncia per part de la família de la menor és un acte valent. A més, ha apuntat que en aquest cas s’estaria parlant de pornografia infantil, ja que la noia és menor d’edat.

Notícies relacionades

En tot cas, ha afirmat que seran els Mossos i la justícia els que hauran de dirimir-ne les responsabilitats. Ha recordat que els fets van passar en una festa a la qual estava permès l’accés a menors i el local pot tenir-ne responsabilitat, però també la resta de persones que no van fer res per evitar-ho.

La consellera ha defensat que el Govern ha fet una sèrie d’actuacions sobre aquest local i ha garantit que s’estan dedicant «tots els recursos».