Coronavirus

Christian Drosten, viròleg de referència alemany: «La pandèmia s’ha acabat»

  • «Aquest hivern estem vivint la primera onada endèmica de Sars-Cov-2 i amb això segons el meu parer s’ha acabat la pandèmia», va dir el director de l’àrea de virologia de l’hospital berlinès Charité

  • «Una vegada passat l’hivern, la immunitat de la població serà tan àmplia i tan resistent que el virus ja no tindrà la capacitat de provocar una nova onada de casos a l’estiu», aventura

Christian Drosten, viròleg de referència alemany: «La pandèmia s’ha acabat»

Dean Lewins

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Christian Drosten, un dels viròlegs de referència alemanys, va afirmar aquest dilluns que el virus de la covid ja s’ha tornat endèmic i que amb això la pandèmia ha arribat a la seva fi. «Aquest hivern estem vivint la primera onada endèmica de Sars-Cov-2 i amb això segons el meu parer s’ha acabat la pandèmia», va dir el director de l’àrea de virologia de l’hospital berlinès Charité en una entrevista amb el diari ‘Tagesspiegel’.

Una vegada passat l’hivern, la immunitat de la població serà tan àmplia i tan resistent que el virus ja no tindrà la capacitat de provocar una nova onada de casos a l’estiu, va aventurar Drosten, llevat que muti de nou. «Però no espero que això passi ara mateix», va afirmar.

Notícies relacionades

Drosten va defensar, tanmateix, les restriccions introduïdes per les autoritats per frenar l’expansió de la pandèmia, ja que sense la reducció de contactes a Alemanya s’haurien registrat «un milió de morts o més».

La importància de les vacunes

Preguntat per la situació a la Xina, on el nombre de casos ha augmentat de forma alarmant després de la retirada de restriccions, el viròleg va destacar el resultat decisiu de les campanyes de vacunació a Alemanya i a Europa. «El gran error a la Xina ha sigut que la població, en particular els més grans, no han sigut conscienciats a favor de la vacunació», va assegurar.