L’OMS entreveu el final de la pandèmia de la covid-19

  • «Encara no hi hem arribat, però el final està a tocar», assegura Tedros Adhanom Ghebreyesus

L’OMS entreveu el final de la pandèmia de la covid-19
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«El món està a prop de vèncer la pandèmia de la covid-19». Ho ha assegurat el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, que, malgrat el missatge d’optimisme, ha instat els països a continuar treballant per controlar el virus.

«Mai hem estat en millor posició per posar fi a la pandèmia», ha afirmat Ghebreyesus aquest dimecres en una roda de premsa amb periodistes. «Encara no hi hem arribat, però el final està a tocar».

La setmana passada hi va haver menys morts relacionades amb la covid arreu del món que en qualsevol altre moment des del març del 2020, va dir Tedros, que ha advertit constantment contra l’excés de confiança, fins i tot quan els països han disminuït les restriccions. Va instar els països a fomentar les vacunes, en particular en les persones grans i de risc, planificar en el cas d’augments sobtats de casos i continuar amb les proves i la seqüenciació per rastrejar el virus.

Notícies relacionades

Si bé la covid continua circulant intensament arreu del món, les futures onades d’infeccions no tenen per què traduir-se en onades de morts, va dir María van Kerkhove, la principal funcionària tècnica de l’OMS per a la covid.

L’organització va declarar la covid pandèmia l’11 de març del 2020. Des d’aleshores, se n’han registrat més de 606 milions de casos, amb gairebé 6,5 milions de morts.