Investigació

La dona assassinada a Lleida: una mare de cinc fills que va denunciar dues vegades el seu marit

  • La víctima, la setena dona que enterra la violència masclista aquest 2022 si es confirma que ha sigut assassinada per la seva parella, havia acudit a la policia el 2009 i el 2019, però en les dues ocasions va acabar tornant amb ell

La dona assassinada a Lleida: una mare de cinc fills que va denunciar dues vegades el seu marit

MOSSOS D'ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Irina Mihaela, la dona assassinada que ha sigut trobada aquest divendres pels Mossos en un domicili de Lleida, havia denunciat en dues ocasions per maltractament masclista el seu marit, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. La primera denúncia d’Irina contra la seva parella es va produir el 2009 i la segona, el 2019. Irina, mare de cinc fills –que tenen entre 2 i 17 anys–, feia una setmana que havia desaparegut i la policia catalana l’ha trobat sense vida al traster de la residència familiar aquest divendres al migdia.

Després de la primera denúncia, els Mossos d’Esquadra, per ordre judicial, van prestar protecció a la dona. Però quan la vigilància policial va cessar perquè l’ordre de protecció tenia data de venciment, Irina va tornar amb el seu marit. El 2019 va passar una cosa semblant: la dona va denunciar el seu maltractador i, de nou, els Mossos van destinar agents a protegir-la. En canvi, mentre estava sotmesa a seguiments de la policia catalana per la seva pròpia seguretat, Irina i el seu marit van desaparèixer. Segons consta als Mossos, van tornar a Romania, el seu país natal, de manera voluntària.

Passat un temps, ja sense ordres judicials vigents de protecció policial, el matrimoni va tornar a Espanya. I van continuar vivint junts. Fins ara.

La setmana passada, la família d’Irina va denunciar la seva desaparició. El marit, després d’aquella denúncia, va ser ingressat en un centre de salut mental. Els fills, tots menors d’edat, van ser acollits per un familiar pròxim. El domicili en el qual viu la família, ubicat a l’avinguda d’Alcalde Porqueres de Lleida, va quedar buit.

Notícies relacionades

Els Mossos han acudit a registrar la residència amb la unitat canina aquest divendres al matí. Els gossos han trobat el cadàver al traster a les dotze del migdia.

Tal com ha avançat Ser Catalunya, els Mossos investiguen si Irina va morir assassinada pel seu marit, que es manté a l’àrea de salut mental de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida. En cas de confirmar-se aquesta possibilitat, Irina seria el setè crim masclista d’aquest 2022. La vuitena víctima si s’inclou en aquest tràgic recompte la filla que va morir en el doble assassinat de Lloret de Mar, comès per l’empresari rus que després es va suïcidar.