Investigació oberta

Crim de Piera: Les dues parts del cadàver eren a un quilòmetre de distància

  • La policia ha trobat restes de cendres als dos llocs en els quals es van localitzar les restes del cos

Crim de Piera: Les dues parts del cadàver eren a un quilòmetre de distància

Arnau Valverde

2
Es llegeix en minuts

El camí de la riera de Ca n’Aguilera de Piera sol estar freqüentat sovint per veïns de les urbanitzacions de Can Martí de l’Estela, Ca n’Aguilera o del mateix nucli de Piera que decideixen passejar sols, acompanyats o amb els gossos. Tanmateix, aquest dilluns a primera hora del matí un veí va trobar al costat del camí la part inferior d’un cos humà. Hores després es va trobar la part superior del mateix cos a un antic camp de futbol del mateix barri de Ca n’Aguilera. Malgrat l’aparatositat dels fets i més de 24 hores després de la primera troballa del cos, els veïns consultats pel diari ‘Regió7’, del grup Prensa Ibérica, i el mateix Ajuntament de Piera desconeixen la identitat de la víctima, que segons van confirmar fonts policials a aquest diari és un home.

A les zones on es van trobar les dues parts del cos, situades a poc més d’un quilòmetre de distància, hi ha restes de cendra i de materials cremats que indiquen que l’autor o autors dels fets haurien intentat cremar les restes de la víctima, sense èxit. I és que dilluns va ploure a bona part de Catalunya i també a Piera, cosa que probablement hauria obstaculitzat l’objectiu de l’autor.

Aquest dimarts, el camí de la riera de Ca N’Aguilera va estar tallat durant bona part del dia pels cossos policials després de la troballa del tram inferior del cadàver. «Pujava amb normalitat quan una veïna em va dir que ens feien fer la volta. Vaig arribar fins allà i vaig veure tot el dispositiu policial», explica un veí que treia a passejar els gossos per la zona com fa cada dia. De fet, aquest home afirma que va veure el cos de lluny, tot i que no pot descriure el seu estat ja que no va poder veure-ho del tot bé. Després va marxar: «ja en vaig tenir prou amb el que vaig veure». Al camí només queda un tros de cinta dels Mossos i un tros de terra retirat amb una excavadora.

Cap veí desaparegut

Altres veïns que passejaven per la zona van explicar que ningú coneix la identitat de la víctima i que estan segurs que és algú de fora del municipi. «Si fos d’aquí jo crec que ja ho hauríem sabut», indiquen. A més expliquen que últimament al poble s’ha traslladat gent vinguda de l’àrea metropolitana de Barcelona i que potser podria ser una persona d’allà que hauria anat a parar Piera.

Notícies relacionades

En la mateixa línia, l’alcalde de Piera, Josep Llopart, assegura que es desconeix la identitat de la víctima i que, per ara, no es troba a faltar cap veí del municipi. De fet, s’han revisat denúncies i avisos recents i no hi ha cap indici que apunti que la víctima podria ser algú del poble.

Les dues persones que van trobar les restes van declarar aquest dimarts. I s’estava pendent de la realització de l’anàlisi forense del cadàver.