Operació de la Policia Nacional

Detingut a Castelldefels un narcotraficant fugitiu buscat a Itàlia

  • L’arrestat formava part d’una xarxa criminal que ha importat desenes de tones de droga per a la seva venda a la Llombardia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han detingut a Castelldefels un fugitiu buscat per les autoritats italianes com a presumpte autor dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. Al pròfug li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE), emesa aquest mes d’octubre passat, per fets que van passar durant el mes de maig de l’any 2020.

La investigació s’inicia el 27 d’octubre arran de l’ordre emesa des d’un Jutjat de Milà; i en virtut d’aquesta ordre la policia va iniciar una operació per localitzar i detenir l’individu.

Notícies relacionades

El detingut està reclamat a Itàlia per la seva participació en una associació delictiva dedicada al tràfic de drogues, tant de haixix com de marihuana, entre Espanya i Itàlia. La quantitat importada supera les desenes de tones; i per portar a terme tal propòsit, l’organització utilitzava com a ‘correus’ diferents membres de l’associació criminal. La substància transportada era, principalment, distribuïda per a la seva venda a la regió italiana de la Llombardia i zones limítrofes.

Després de la detenció, el sospitós passarà a disposició del Jutjat Central d’Instrucció corresponent de l’Audiència Nacional, que procedirà a obrir el procés d’extradició per ser jutjat a Itàlia, on s’enfronta a una pena màxima de 24 anys de presó.