Xantatge

Els Mossos alerten de la nova estafa de sextorsió via ‘e-mail’

Alerta davant el xantatge sexual que arriba a través del correu electrònic

La tècnica ‘mail spoofing’ incita les víctimes a abonar una quantitat de diners a canvi que els ciberestafadors no publiquin informació íntima

Els Mossos alerten de la nova estafa de sextorsió via ‘e-mail’

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una nova campanya de sextorsió que fa servir la tècnica ‘mail spoofing’, que consisteix a extorsionar les víctimes perquè abonin una quantitat de diners a un compte moneder de Bitcoin a canvi que els estafadors no facin pública la seva informació íntima o privada presumptament robada.

«Si reps aquest correu en què et diuen que t’han instal·lat un troià [programa nociu] a l’ordinador i et demanen diners per no difondre informació íntima, no piquis. És un cas de sextorsió que utilitza la tècnica d’‘e-mail spoofing’», alerta el cos policial.

Aquests farsants suplanten l’adreça electrònica d’un domini privat del remitent per enganyar les víctimes i fer-los creure que han aconseguit instal·lar un troià als seus dispositius.

L’assumpte del correu és el següent: ‘Té un pagament pendent. Ha de liquidar el seu deute’, tot i que no es descarta que existeixin altres correus amb assumptes similars o fins i tot diferents.

Notícies relacionades

Al cos del missatge s’indica a la víctima que s’ha infectat el seu dispositiu amb un software espia amb el qual han aconseguit suposats vídeos íntims. Els ciberdelinqüents amenacen de difondre aquests vídeos entre els contactes del destinatari del correu, tret que realitzi un pagament en bitcoins en un termini de 48 hores.

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) ja ha emès una alerta perquè la tendència dels ‘e-mails’ maliciosos està creixent aquest desembre. Així que molta cura amb els correus que rebi a la seva safata d’entrada.