Veïns torturats

Dos dies de festa il·legal al parc eòlic de Castellfollit del Boix

La ‘rave’ va començar dissabte a la tarda i hi van arribar cotxes fins a aquest diumenge a la nit

Dos dies de festa il·legal al parc eòlic de Castellfollit del Boix

Regió 7 / Jordi Escudé

1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones van arribar aquest dissabte a la tarda al parc eòlic que es troba entre els termes municipals de Castellfollit del Boix, Rubió i Òden per muntar una ‘rave’ amb més de cent vehicles implicats. Fonts municipals de Castellfollit informen que era una ‘rave’ que es va frustrar al municipi de Carme, també a l’Anoia, i els cotxes es van desplaçar a la part del parc eòlic que correspon al terme municipal de Castellfollit del Boix.

Al veure els vehicles, els veïns de Castellfollit van avisar els Mossos perquè poguessin frustrar la festa, però no va ser possible. Durant tota la nit els veïns de Castellfollit van haver d’aguantar la música a tot volum i tenen la por que la festa clandestina s’allargui més nits pel pont de la Puríssima.

Segons explica el regidor Eugeni Pujol, «la gent del poble està molt nerviosa, perquè veuen que ve gent a fer malbé els camps i ningú hi pot fer res».

Per Pujol, el fet que es puguin fer aquest tipus de festes és una falta de respecte per la pagesia i la gent de l’entorn, perquè, «si un agricultor s’equivoca i tala un arbre de més, li posen una multa, però, si ve gent de fora a fer malbé els camps i el treball dels altres, el càstig és ridícul».

Evitar els Mossos

Els Mossos han fet acte de presència a la zona, en controlen els accessos i identifiquen totes les persones que entren i surten de la zona delimitada. Tot i així, fins diumenge cap al tard continuaven arribant cotxes a Castellfollit que preguntaven per la festa.

Notícies relacionades

Un veí de Castellfollit ha declarat que la gent que vol anar a la festa «hi pot arribar perfectament i evitar els Mossos passant pels camins de carro». Tot i així, el testimoni explica que feia poc que s’havia netejat tota la zona dels camins i que «la gent no entén com es poden permetre aquest tipus de festes».

Castellfollit ja va ser l’escenari d’una ‘rave’ il·legal l’any passat, que es va fer a la zona de l’ermita i va durar un cap de setmana. Segons explica el regidor, va afectar molt la gent del poble, perquè va ser en un espai molt pròxim al cementiri i va quedar tot ple de brossa.