Pont de desembre

Cues de 14 quilòmetres a l’AP-7 pel camió que ha bolcat a Sant Celoni en plena operació sortida

El vehicle de grans dimensions ha bolcat en la via a les 04.00 hores i durant quatre hores ha impedit la circulació

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un camió de grans dimensions talla parcialment aquest dissabte l’AP-7 a l’altura de Sant Celoni (el Vallès Oriental). En plena operació sortida del pont de desembre, el vehicle ha bolcat i s’ha creuat a l’autopista en direcció a Girona al voltant de les 04.00 hores. Des d’aleshores, l’incident ha provocat retencions de fins a 16 quilòmetres entre aquesta localitat i la Roca del Vallès. A les 13.00 hores, s’ha aconseguit retirar el vehicle i s’ha obert un segon carril de l’autopista. Amb tot, les cues continuen sent superiors als 14 quilòmetres.

Durant quatre hores, el camió, que transportava taronges i mandarines, ha obligat a parar tota la circulació en el punt quilomètric 111. Fins a les 8.00 hores no s’ha pogut obrir un dels tres carrils i Trànsit ha fet desviacions senyalitzades a la sortida 11 per la C-35, per tornar a entrar a l’AP-7 a l’altura d’Hostalric. Respecte a l’estat del conductor, aquest ha resultat il·lús i ha donat negatiu en el control d’alcoholèmia i drogues que se li ha efectuat.

El 60% dels vehicles previst ja han sortit de Barcelona

Notícies relacionades

La primera onada del pont s’espera que generi 470.000 sortides de l’entorn de Barcelona fins aquest dissabte a les 15 hores. Fins a les 20.15 hores d’ahir, ja havien sortit de l’àrea metropolitana un 33% dels vehicles previstos. Les xifres d’avui són més significatives: ja ho han fet un 60% del total.

Trànsit ha previst carrils addicionals a l’AP-7 i restriccions per a camions per garantir una millor fluïdesa de la mobilitat durant aquests dies festius, però de matinada els vehicles pesats sí que poden circular.