Judici a Barcelona

La fiscalia reclama una pena de presó per a un pastor evangèlic per vexar el seu fill gai

  • Els Mossos apunten que l’acusat no acceptava la condició sexual de la víctima i que volia obligar a anar a missa per guarir-lo

La fiscalia reclama una pena de presó per a un pastor evangèlic per vexar el seu fill gai
3
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de Barcelona ha mantingut aquest dilluns la seva petició de dos anys i quatre mesos de presó per a un pastor evangèlic i d’un any i mig per a la seva dona, acusats de vexar el seu fill per ser gai i agredir-lo tant a ell com a la seva parella el 2017 a Terrassa.

En la segona sessió del judici celebrat aquest dilluns a la secció novena de l’Audiència de Barcelona, on ha quedat vist per a sentència, la fiscalia ha mantingut les peticions de penes de presó, a les quals s’ha adherit l’acusació particular exercida pel fill i la seva parella en el moment dels fets.

Els pares estan acusats de vexar el seu fill gai, que va fugir de casa el gener del 2017 davant el temor de la reacció dels seus progenitors si descobrien que era homosexual i als quals va confessar la seva orientació sexual dies després en una reunió a l’institut on estudiava, davant la qual cosa els pares van assegurar que «tenia el dimoni dins».

Després d’aquest fet, el març del 2017, la víctima es va citar amb els seus pares perquè li tornessin el passaport. Tanmateix, en la trobada els progenitors es van molestar perquè el seu fill va acudir acompanyat de la seva parella i, per això, es van negar a entregar-li el passaport, cosa que va desembocar en un forcejament. Es tracta d’un cas de denúncies creuades, en el qual els pares també acusen el fill i la seva parella, tot i que el ministeri públic només acusa el matrimoni.

Els testimonis

En la sessió d’aquest dilluns, dos dels agents de Mossos que van intentar mediar amb els pares durant el forcejament han testificat que aquests «no acceptaven la condició sexual del seu fill» i li posaven com a condició per tornar a casa «tornar a l’església per guarir-lo a ell i a la seva parella», fent al·lusions constants al fet que «era pecat».

D’altra banda, el fill, que té la doble condició d’acusat i de víctima, ha llegit en l’últim torn de paraula un petit text on ha explicat com li va afectar el fet d’haver crescut en aquest ambient familiar, que li va fer creure que «hi havia una cosa dolenta» en ell.

«Em vaig veure obligat a encaixar en un motllo que no era per a mi», ha expressat el jove, que ha explicat que no ha començat aquest procés judicial «des del rancor ni des de l’odi».

Després del judici, en declaracions a la premsa, el jove s’ha mostrat «confiat que es farà justícia» i, malgrat que la seva mare ha afirmat en l’últim torn de paraula que l’estima, ha assegurat: «Hi pot haver molt amor, però l’acceptació és imprescindible».

Creences religioses

D’altra banda, el lletrat de la defensa ha posat èmfasi durant el seu informe final en el fet que totes les expressions utilitzades pels pares «estaven basades en creences religioses» i ha manifestat, en relació amb l’homosexualitat com a pecat, que l’església dels seus representats «no és diferent d’altres».

El fill havia explicat en la primera sessió del judici que temia la reacció dels seus pares, motiu pel qual va fugir de casa, i que quan els va dir que era gai, durant una trobada davant personal del centre on estudiava, el pare li va contestar que «l’origen del penis és ser a la vagina» i que «tenia el dimoni dins».

Entre la confessió de la seva homosexualitat i l’agressió, la víctima va relatar que els seus progenitors l’esperaven algunes vegades fora de l’institut «amb una postura bastant intimidadora» per forçar-lo a tornar a casa i que el seu pare li va fer arribar una carta on li deia que el que feia no estava bé, que «era pecat».

Notícies relacionades

Quant al forcejament ocorregut el dia que li havien d’entregar el passaport, el jove va explicar que el seu pare el va agafar i això va motivar la intervenció de la seva parella per socórrer-lo, però el pastor protestant el va agafar del coll i li va llançar un cop de puny que va rebre el seu propi fill a l’interposar-se.

Per la seva banda, els pares van negar que tinguessin cap problema amb el fill per la seva orientació sexual, malgrat que per a ells va ser «un xoc» que hagués «canviat la seva inclinació sexual», i van assegurar que, el dia de l’agressió, l’acusat va anar cap al cotxe i va mirar de treure-li la bossa a la seva mare i la va atacar.