EL PERIÓDICO reforça amb intel·ligència artificial les narratives informatives

El diari aposta per explorar amb més afany aquest camp per crear continguts i enriquir i completar les notícies

EL PERIÓDICO reforça amb intel·ligència artificial les narratives informatives

Archivo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«L’arribada de Photoshop no va destrossar el disseny gràfic; potser amenaçava un col·lectiu que en aquell moment treballava d’una manera més artesanal, però es va convertir en una eina fonamental perquè milions d’artistes poguessin continuar generant obres increïbles», assegurava el creatiu Carmelo Rodríguez en un reportatge publicat per EL PERIÓDICO a principis de novembre. L’agència que comanden Rodríguez i Willy Lomana, CyW, ha sigut la primera d’Espanya a treure un còmic amb il·lustracions elaborades mitjançant la intel·ligència artificial, un camp amb portes obertes de bat a bat i en el qual aquest diari també s’ha endinsat amb més ímpetu per reforçar les noves narratives d’informació.

Notícies relacionades

L’ús de la intel·ligència artificial, ocasional fa uns anys, ha experimentat ara un fort impuls i EL PERIÓDICO l’ha aplicat de forma més visible en un reportatge de Michele Catanzaro sobre un món adaptat al nou clima. Les prediccions sobre la crisi climàtica plantegen escenaris catastròfics. Davant d’ells, és natural preguntar-se si som a temps d’evitar el col·lapse. I com seria un altre futur possible. A tot això intenta respondre aquesta informació, en la qual experts de diferents àmbits aporten les seves reflexions i en la qual la intel·ligència artificial ha sigut utilitzada per l’equip multimèdia del diari per crear il·lustracions distòpiques que mostrin alguns exemples d’eventuals problemes i possibles solucions.

D’aquesta manera, mentre el rigorós text informatiu transcorre per una capa del reportatge acompanyat de fotografies reals fetes en diferents punts del planeta, en un altre estadi intercalat entre alguns blocs del text van apareixent situacions creades amb intel·ligència artificial. Per exemple, en les primeres imatges