Avís policial

L’última estafa que afecta farmàcies, hospitals i geriàtrics

Els Mossos alerten d’un engany amb un enviament de material sanitari

L’última estafa que afecta farmàcies, hospitals i geriàtrics
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d’Esquadra han detectat un nou tipus d’estafa a residències d’avis que han rebut trucades fraudulentes reclamant-los un pagament pendent per la compra de material sanitari davant la covid-19.

La policia catalana assegura que residències i altres establiments de Barcelona i la seva àrea metropolitana han rebut trucades d’aquest tipus en què els estafadors es feien passar per un càrrec vinculat a l’Administració o a alguna organització de l’àmbit de la salut.

En els dos casos van trucar en absència dels gerents i van assegurar als treballadors que els van atendre que ja comptaven amb l’autorització de la direcció per enviar una comanda amb «material específic per fer front a la covid-19».

Durant la trucada, advertien de les conseqüències «en forma de sancions econòmiques» de no pagar el material, que demanaven fer a través d’aplicacions d’enviament de diners a l’estranger.

Comprovar sempre

Notícies relacionades

Davant aquest nou tipus d’estafa, els Mossos han demanat no fer mai cap pagament sense fer abans «les màximes comprovacions».

Els Mossos van fer a principis de novembre els primers avisos per aquesta nova estafa, i ho continuen fent, en vista que els estafadors actuen també contra farmàcies i establiments hospitalaris.