Toxicitat

Greenpeace acusa Shein d’infringir la normativa de substàncies químiques

Un 15% dels productes tèxtils de Shein analitzats contenen substàncies químiques en límits superiors als permesos en el terreny comunitari

Greenpeace acusa Shein d’infringir la normativa de substàncies químiques

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’oenagé Greenpeace va acusar aquest dimecres el gegant tèxtil xinès Shein d’infringir la normativa europea amb l’ús als seus productes de substàncies químiques perilloses per a la salut i el medi ambient.

Un informe encapçalat per Greenpeace Alemanya i publicat avui afirma que 7 d’un total de 47 productes tèxtils de Shein analitzats (és a dir, un 15%) contenen substàncies químiques en límits superiors als permesos en el terreny comunitari.

Cinc d’aquests productes superaven els límits de concentració de substàncies químiques en més d’un 100%, mentre que 15 contenien substàncies a nivells preocupants, és a dir, per sobre del 32% que marca el certificat OEKO TEx.

Els articles –peça i calçat per a homes, dones, nens i bebès– van ser adquirits a través de les pàgines web de Shein a Espanya, Alemanya, Àustria, Itàlia i Suïssa, així com a través d’una botiga a Munic, al sud d’Alemanya.

En particular els ftalats estan presents en nivells molt alts a les sabates, així com els formaldehids en les peces infantils.

‘Ultra fast fashion’

Això demostra «l’actitud negligent de Shein respecte als riscos ambientals i la salut humana associats amb l’ús de substàncies químiques perilloses quan aquests entren en conflicte amb el seu propi benefici econòmic», segons l’ONG.

Notícies relacionades

Aquests productes químics perillosos constitueixen la base de la moda ultraràpida de la companyia amb seu a Nanjing, d’acord amb Greenpeace, que denuncia que el gegant tèxtil no només posa en perill la salut dels consumidors, sinó també la de treballadors i proveïdors de les seves fàbriques.

«Greenpeace demana a la UE que faci complir les seves lleis sobre productes químics perillosos, que són un requisit bàsic per aconseguir una economia tèxtil circular i el final de la moda ràpida, com s’estableix en la mateixa Estratègia Tèxtil de la UE», va declarar Celia Ojeda, responsable de biodiversitat de l’ONG.