Mossos d’Esquadra

VÍDEO | Detinguda una banda de lladres de supermercats a Barcelona que es va emportar 6.000 euros

  • El jutge decreta una ordre d’allunyament per a quatre detinguts de qualsevol establiment d’una coneguda cadena de supermercats

Sis detinguts per més de 20 furts.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis homes per presumptament protagonitzar diversos robatoris i furts en supermercats de Barcelona. Els agents de la policia catalana afirmen poder acreditar que els acusats n’han sostret articles per valor de més de 6.000 euros. El seu ‘modus operandi’ era variat, però principalment consistia a entrar als magatzems dels establiments i emportar-se’n diversos productes d’alimentació, principalment begudes alcohòliques i articles nadalencs. Posteriorment els revenien en botigues minoristes i d’ultramarins. Quatre dels presumptes implicats es focalitzaven especialment en una coneguda cadena de supermercats, per la qual cosa el jutge els ha decretat una ordre d’allunyament d’aquests.

Les indagacions dels Mossos comencen quan des d’un supermercat del districte de Sarrià-Sant Gervasi els denuncien que un home va entrar a l’establiment per la porta principal, va agafar una caixa d’ampolles de xampany valorada en 260 euros, va obrir la porta de la sortida d’emergència i li va entregar la mercaderia a un col·lega. Després va agafar una ampolla d’aigua, va anar a la caixa, la va pagar i va marxar sense aixecar sospites. Durant els mesos posteriors es van repetir en diferents supermercats de la ciutat furts o robatoris amb un ‘modus operandi’ similar. La policia catalana n’ha arribat a comptabilitzar una vintena.

Notícies relacionades

Una altra fórmula que presumptament utilitzaven els acusats –i que va quedar gravada per les càmeres de videovigilància– era entrar als establiments i robar roba dels treballadors. Es vestien amb aquesta i, fent-se passar per empleats, sostreien mercaderia del supermercat. També han sigut acusats d’optar per furts més discrets, agafant productes de la botiga, amagant-los sota la roba i passant-los per la caixa sense pagar.

«Els lladres furtaven principalment begudes alcohòliques, grans quantitats de cafè, articles d’higiene personal, begudes energètiques, llaunes de conserves o últimament productes nadalencs», afirmen els Mossos d’Esquadra al seu comunicat. A tres dels acusats els va detenir la policia el 8 de novembre mentre venien material presumptament robat en una petita botiga del barri de Sant Andreu. Als altres tres els van detenir entre el 9 i el 10 de novembre. I dues persones més han sigut acusades i detingudes per presumptament ocultar material que robaven els sis detinguts.