Tecnologia

Qualcomm llança Snapdragon 8 Gen 2 per disparar la potència dels mòbils

La companyia nord-americana oficialitza el seu processador més ambiciós fins ara, que serà present en els Samsung Galaxy i que millora les capacitats de la intel·ligència artificial

sociedad/Snapdragon 8 Gen 2 Chip.jpg

sociedad/Snapdragon 8 Gen 2 Chip.jpg

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Era un secret a crits, però ja és oficial. Aquest dimarts, la companyia nord-americana Qualcomm ha anunciat el llançament de la seva última creació, Snapdragon 8 Gen 2, un processador per a telèfons mòbils Android que dispararà la seva potència i la seva eficiència.

Els processadors són una cosa així com el cor que batega dins de dispositius tecnològics. Sense ells, res funciona. Al llarg de les últimes dècades, Qualcomm s’ha posicionat com a líder en el disseny de xips per a mòbils. La millora de les seves capacitats ha sigut essencial per permetre que el petit objecte que portem a la butxaca sigui capaç de connectar-se a internet, fer fotos, videotrucades o jugar a videojocs en línia.

Qualcomm ha oficialitzat el llançament de Snapdragon 8 Gen 2, el seu projecte més ambiciós fins ara, amb el qual vol portar els mòbils a una nova generació de tecnologies cada vegada més presents en la nostra vida, com la Intel·ligència Artificial (IA), la realitat virtual o l’augmentada, claus en la creació de l’anomenat metavers.

El nou processador millora les capacitats dels anunciats durant els últims anys. Així, el Snapdragon 8 Gen 2 compta amb una estructura de quatre nuclis, fet que, més enllà dels tecnicismes, significarà un augment en la potència i el rendiment dels mòbils, així com una eficiència fins i tot un 60% millor en el consum d’energia. En resum, més amb menys.

Normalitzar l’IA

L’última aposta de Qualcomm passa per normalitzar l’accés a la IA. Així, aquest nou processador —el primer i únic del món d’IA amb 5G— augmentarà el rendiment dels sistemes intel·ligents fins a 4,35 vegades. Per a l’usuari, això es traduirà en mòbils molt més preparats per experimentar amb processos com la traducció automàtica i en temps real de múltiples llengües.

«Snapdragon 8 Gen 2, revolucionarà el panorama dels ‘smartphones’ insígnia el 2023», ha explicat Chris Patrick, vicepresident sènior i director general de telèfons mòbils a Qualcomm el primer dia del seu congrés anual celebrat a Maui (Hawaii) i al qual ha assistit EL PERIÓDICO convidat per la companyia. «Ofereix una IA innovadora, una connectivitat inigualable i una jugabilitat d’alt nivell, permetent als consumidors millorar cada experiència al seu dispositiu més fiable».

Notícies relacionades

Aquest nou processador operarà en mòbils com el Samsung Galaxy S23, tres models que sortiran l’any que ve. A principis de mes, Qualcomm i el gegant sud-coreà de la telefonia mòbil —el fabricant mundial més important junt amb Apple— van anunciar un acord d’exclusivitat per portar Snapdragon 8 Gen 2 als dispositius.

Qualcomm ha col·laborat amb altres pesos pesants del sector com Samsung, Bose, OPPO, Tova per impulsar noves millores com càmeres de més resolució gràfica, sistemes de reconeixement facial encriptats per millorar la privacitat dels usuaris o videojocs cada vegada més realistes. Tot això per obrir les portes a una nova generació de mòbils.

Temes:

Mòbils 5G