Successos

Extingit l’incendi a la depuradora del Prat, sense afectació a les aigües

  • L’Agència Catalana de l’Aigua ha recollit mostres per descartar possibles alteracions al Llobregat i a les platges del municipi

  • Protecció Civil ha desactivat al migdia el pla d’emergències per risc químic

Extingit l’incendi a la depuradora del Prat, sense afectació a les aigües
1
Es llegeix en minuts

L’incendi declarat dimecres a la nit a la depuradora del Prat de Llobregat (Barcelona) ha quedat totalment extingit aquest dijous al matí, sense que s’hagin detectat afectacions per abocaments contaminants al riu Llobregat ni a les platges del municipi, així que Protecció Civil ha desactivat aquest migdia el pla especial d’emergències per risc químic a Catalunya.

Segons informa l’organisme en un comunicat, durant aquest matí han prosseguit les tasques de Bombers de la Generalitat amb el segellament amb espuma de les zones afectades pel foc, a més d’adoptar mesures de control ambiental.

A primera hora d’aquest dijous, agents dels Bombers han revisat les instal·lacions afectades per l’incendi per descartar la presència de punts calents, i han començat a inspeccionar l’estructura dels edificis cremats, que han quedat precintats com a mesura de seguretat. A les 10.50 hores, amb l’incendi ja extingit, les dotacions traslladades han començat a retirar-se.

Per la seva banda, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) continua valorant la zona, i fins aquest moment no ha observat cap afectació ni a les aigües del riu Llobregat ni al mar.

Notícies relacionades

L’incendi es va declarar cap a dos quarts de deu de la nit d’ahir i va obligar a establir un perímetre de confinament de 500 metres entorn de la planta.

Fins al lloc del sinistre es van desplaçar ahir a la nit 24 dotacions dels bombers, que van aconseguir estabilitzar l’incendi a les 01.37 hores, a més d’agents de Bombers de Barcelona, els Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), servei que aquest matí ha confirmat que cap persona ha resultat afectada