Des del camió cisterna

Almenys dos ferits per un abocament corrosiu en una empresa de la Zona Franca de Barcelona

  • La zona ha sigut acordonada

A Maersk container is transported by truck at Zona Franca in Barcelona

A Maersk container is transported by truck at Zona Franca in Barcelona / Reuters / Albert Gea (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos treballadors han resultat ferits aquest divendres al produir-se el vessament d’un producte corrosiu en una empresa dins el polígon de la Zona Franca de Barcelona.

Protecció Civil, que ha rebut l’avís per part de l’empresa a les 13.31 hores, ha activat el pla Plaseqcat –per a incidències o accidents en establiments que manipulen substàncies perilloses– en fase d’alerta i ha informat que el «vessament s’hauria produït en el moment de descàrrega d’un camió cisterna».

Els dos treballadors han sigut traslladats en estat lleu a l’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) després de ser atesos per dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) desplaçades al lloc de l’accident. Tots dos presentaven corrosió als ulls, informa Efe.

Sense ajuda externa

Tot i que els Bombers de Barcelona i els Mossos d’Esquadra han sigut avisats, l’empresa ha activat el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) i ha informat que només hi havia afectació a l’interior de la indústria, per la qual cosa no feia falta ajuda externa.

Notícies relacionades

Seguint els protocols PAU de la indústria, els mateixos treballadors s’han col·locat els equips de primera intervenció epi, han acordonat la zona de l’accident i s’han encarregat dels treballs de contenció i control de l’abocament.

Protecció Civil ha desactivat el Plaseqcat quan l’empresa ha confirmat que la situació estava controlada i que ells mateixos s’encarregaven de la neteja i la gestió dels residus. 

Temes:

Empreses