Polèmica

Ayuso insisteix en el seu negacionisme i vincula la lluita climàtica al «comunisme»

  • La vicepresidenta Ribera l’acusa de tenir tesis contràries a la ciència i demana que l’escalfament també es combati «a les urnes»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Isabel Díaz Ayuso és una dirigent procliu a negar la transcendència del canvi climàtic. «El discurs apocalíptic és irresponsable», va dir el mes passat. Però aquest dijous ha anat molt més enllà. Durant la sessió de control al Govern que presideix, a l’Assemblea de Madrid, la política del PP ha negat el que està en joc per l’escalfament global. Segons la seva opinió, absolutament contrària al que assenyala la ciència, el que està passant ara no és una cosa nova. Ha passat «sempre», ha dit.

La novetat, per a Ayuso, és que aquesta vegada s’està explotant per part de l’Executiu central. El motiu, ha continuat, és el «comunisme». Davant una intervenció d’aquest tipus, just quan se celebra la Cimera del Clima a Egipte, la vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica, li ha respost a Twitter.

Notícies relacionades

«Des que la Terra existeix hi ha hagut sempre canvi climàtic. No poden seguir contra l’evidència científica únicament pel que sempre tenen al darrere, al seu cap, que s’anomena comunisme», ha assenyalat la presidenta madrilenya en resposta a una pregunta d’Alejandra Jacinto, coportaveu d’Unides Podem a l’Assemblea autonòmica.

Ribera ha tardat poc a contestar-li. «El dia que la COP27 dedica a la ciència, hi ha qui presumeix de menysprear la ciència i el coneixement. El menyspreu des de les institucions el paguem tots. El canvi climàtic també es combat a les urnes», ha escrit en el seu perfil de Twitter la vicepresidenta.