Més de 200 prostitutes i oenagés protesten contra la llei abolicionista del PSOE

  • Diverses entitats organitzen una protesta per frenar el projecte de llei d’abolició de la prostitució, que busca perseguir els clients i proxenetes

Més de 200 prostitutes i oenagés protesten contra la llei abolicionista del PSOE

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Aquest text nega la possibilitat a les dones d’exercir la prostitució, de tenir la capacitat de decidir sobre els seus cossos i les condemna a la clandestinitat i a molta més vulnerabilitat». Així de contundent s’ha mostrat Laura Macaya-Andrés, directora de l’oenagé Genera i responsable de la protesta que ha tingut lloc aquest dimarts al carrer Robadors del Raval de Barcelona. Més de 200 persones s’han manifestat en contra de la reforma del Codi Penal presentada al Congrés dels Diputats pel PSOE que busca abolir la prostitució a Espanya. Moltes de les presents són treballadores sexuals en actiu, però també organitzacions com les Putes Llibertàries del Raval, activistes feministes o moviments socials que les recolzen.

Notícies relacionades

El text, busca abolir la prostitució atacant els clients i els proxenetes i abolir-la en totes les seves formes. Per exemple, multar els pisos en els quals s’exerceixi la prostitució o sancionar els clients. «No hi ha ajudes ni projectes perquè, les dones que vulguin, puguin abandonar la prostitució. Si aquesta llei s’aprova les dones acabaran en la clandestinitat, en llocs foscos, amagats... no podran escollir els seus clients i estaran exposades a molta més clandestinitat», lamenta Macaya. «És una llei punitiva que no apodera les treballadores sexuals», segueix.

Les associacions també han criticat que la llei de llibertat sexual, ja aprovada, impedeix la publicitat en serveis de prostitució. «Les dones que pugen els seus propis anuncis exerceixen la prostitució d’una manera autònoma... i això no ho podran fer tampoc», es queixa Macaya. En el fons, lamenten les associacions, aquests projectes no contemplen les treballadores sexuals com a persones que també tenen drets humans i laborals que necessiten un marc legal adaptat a la seva realitat», implora.