Tecnologia

El cable submarí 2Africa, el més llarg del món, arriba a Barcelona

El cable connectarà 3.000 milions de persones de l’Àfrica, Europa i Àsia al llarg dels seus 45.000 quilòmetres

El cable submarí 2Africa, el més llarg del món, arriba a Barcelona

EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El cable submarí 2Africa ha arribat aquest dimarts a la Barcelona Cable Landing Station (CLS) de Sant Adrià de Besòs (Barcelona). El desplegament del cable submarí, el més llarg mai desplegat amb els seus 45.000 quilòmetres, permetrà que les empreses i els proveïdors de serveis situats a Espanya puguin accedir a una connectivitat internacional des de les instal·lacions de la companyia amb connexió directa a l’estació d’amarratge del cable. És un dels molts desplegaments que tindran lloc fins que finalitzi el projecte, el 2025, quan ja s’haurà estès a un total de 46 ubicacions.

Meta, com a part del consorci 2Africa, ha anunciat l’arribada del cable a Sant Adrià de Besòs, amb el qual es posa en marxa l’estació. Meta ha explicat que el consorci s’ha associat amb AFR-IX (amb seu a Barcelona) per portar a terme l’amarratge del cable submarí de fibra òptica a la ciutat barcelonina.

El desplegament servirà a les empreses i proveïdors de serveis situats a Espanya per poder accedir a una connectivitat internacional des de les instal·lacions de la companyia amb connexió directa a l’estació d’amarratge del cable.

Amplis serveis

El director general d’AFR-IX Telecom, Norman Abi, ha destacat que «l’elecció d’aquest emplaçament és una mostra dels avantatges competitius de Barcelona com a punt d’aterratge clau al Mediterrani».

La directora de Meta per a Espanya i Portugal, Irene Cano, ha afegit que 2Africa «serà el cable submarí més llarg mai desplegat» –de 45.000 quilòmetres– i servirà a aquelles comunitats que depenen d’internet per a serveis com l’educació, la sanitat i els negocis.

Culminació el 2024

Aquest desplegament és un dels molts que tindran lloc fins a la finalització de projecte el 2024, quan ja s’haurà estès a un total de 46 ubicacions.

Notícies relacionades

El cable submarí 2Africa està dissenyat per oferir una connectivitat internacional a aproximadament 3.000 milions de persones, que representen el 36% de la població mundial, i connecta l’Àfrica, Europa i Àsia.

El 13 d’octubre el Govern va inaugurar les instal·lacions de la Barcelona Cable Landing Station (CLS), la primera estació d’aterratge de cables submarins de fibra òptica de Catalunya, i que està preparada per acollir fins a 8 cables.

Temes:

Metavers