Tecnologia

WhatsApp recupera el servei de manera gradual després de prop de dues hores caigut

La plataforma de missatgeria ha tingut problemes tècnics a Espanya, on s’han reportat 30.000 incidències, i arreu del món

WhatsApp recupera el servei de manera gradual després de prop de dues hores caigut

DENIS CHARLET / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp ha tingut una caiguda arreu del món, segons reflecteixen diferents pàgines que monitoren en temps real el funcionament de les principals xarxes socials. Les fallades en aquest servei, un dels més populars i utilitzats pels usuaris d’arreu del món, han sigut, a més, comunicades per centenars de persones en altres xarxes socials. Entorn de les onze del matí el servei s’ha normalitzat, després de diversos minuts en què s’activava i desactivava, sobretot a WhatsApp Web.

La mateixa caiguda del servei de WhatsApp s’ha convertit en tendència a Twitter i altres xarxes socials i és ja l’assumpte més comentat pels internautes, i se succeeixen els mems i els acudits sobre aquestes incidències.

La web Downdetector, que monitora en temps real les incidències que es registren en les principals xarxes socials, reflecteix com les incidències han començat a registrar-se poc abans de les 8.54 hores a Espanya. Els usuaris d’aquest servei han tingut problemes des d’aquella hora per enviar i per rebre missatges, i en molts casos no podien veure les notificacions de confirmació de lectura dels seus missatges (el doble ‘check’ blau).

Unes 30.000 incidències a Espanya

Les principals incidències comunicades pels usuaris s’han registrat en aquesta pàgina web, que ha comptabilitzat milers de reports procedents de nombrosos països. Així, a Alemanya s’han comunicat a través d’aquesta pàgina més de 200.000 incidències, al Regne Unit se n’han notificat prop de 70.000, i a Espanya, més de 30.000.

La majoria de les incidències comunicades pels usuaris es refereixen a problemes en l’enviament de missatges, al funcionament normal de l’aplicació, a connexions amb el servidor i a problemes en el lloc web de l’aplicació.

Notícies relacionades

L’aplicació WhatsApp, que acumula prop de 2.000 milions d’usuaris arreu del món, permet enviar i rebre missatges per internet, i per això ha substituït i desplaçat en molts casos altres serveis tradicionals com els SMS. En la mateixa pàgina web Downdetector se succeeixen, a més, els comentaris de milers d’usuaris des de diferents llocs del món.

Des de la mateixa companyia, un portaveu havia comunicat que eren conscients que «algunes persones» tenien problemes per enviar missatges i han insistit que estaven treballant per reestablir el servei arreu del món «ben aviat».

Temes:

Whatsapp