Detinguts els quatre assaltants de la casa del fundador de Tuenti a Madrid

  • L’empresari californià Zaryn Dentzel denuncia que va ser lligat de mans, colpejat i se’ls van sostreure diversos objectes de valor, com rellotges de luxe

Detinguts els quatre assaltants de la casa del fundador de Tuenti.

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional ha detingut a Madrid les quatre persones acusades de presumptament assaltar fa un any la vivenda del fundador de la xarxa social Tuenti, l’empresari californià Zaryn Dentzel, a qui van lligar de mans i van sostreure diversos objectes de valor, com rellotges de luxe, tot i que no van aconseguir robar-li 25 milions d’euros en monedes virtuals. Els arrestats són tres homes –dos de nascuts al Marroc i un colombià– i una dona de nacionalitat brasilera, que ja es troben a la presó després de ser detinguts dimecres passat a la nit a les localitats madrilenyes d’Alcobendas, Getafe i Leganés.

Fins a ells ha arribat la Policia després de gairebé un any d’investigacions que van començar, segons ha informat la Prefectura Superior de Madrid, a principis de novembre, quan els tres homes i la dona presumptament van accedir disfressats i amb el rostre cobert a l’interior de la vivenda de Dentzel, un exclusiu pis situat al carrer de Ruiz de Alarcón, molt pròxim al parc del Retiro. Una vegada dins de la vivenda, van lligar de mans l’empresari californià, de 39 anys, i un empleat de manteniment a qui van ruixar als ulls amb un esprai pebre i van separar del propietari, veritable objectiu de l’assalt, ja que els assaltants volien les claus del seu moneder digital que emmagatzemava uns 25 milions d’euros.

Segons la versió dels agents, com que l’accés a aquest moneder virtual els va ser impossible, van aconseguir nombroses targetes bancàries, rellotges de luxe i dues maletes d’alumini on van ficar els objectes robats. Després de netejar empremtes, fins i tot ruixant les dues víctimes amb productes de neteja, van sortir separadament del domicili al qual havien accedit durant el temps en què el conserge s’absentava per dinar. Una vegada finalitzat l’assalt, la dona integrant del grup criminal va aconseguir extreure de les targetes bancàries uns 2.000 euros.

Investigació internacional

Notícies relacionades

La Policia destaca que la investigació ha sigut molt llarga ja que no hi havia vinculació entre tots els assaltants. De fet, fonts policials relaten a EFE que només es coneixien personalment la dona brasilera i el colombià, i els altres dos homes. Els quatre es van citar a la vivenda per intentar perpetrar el robatori, que sí que tenien planificat ja que coneixien tant el pis com els hàbits de la seva víctima. Una vegada que van ser identificats, els agents van saber que la dona s’havia traslladat al Regne Unit, per la qual cosa es va sol·licitar col·laboració als serveis britànics que van mantenir informats els agents de la seva localització en tot moment.

Quan va tornar aquesta setmana a Espanya, els investigadors van preparar l’operatiu per practicar les quatre detencions, una desenvolupada en un hostal d’Alcobendas on residia la presumpta autora i on van ser trobades les dues maletes que tenien marques dels adhesius amb el logo de Tuenti que els detinguts havien retirat després de l’assalt. Als quatre individus se’ls imputen els delictes de segrest, robatori amb violència i intimidació, lesions, coaccions, amenaces i estafa sobre el ciutadà nord-americà i de detenció il·legal, amenaces i lesions sobre l’empleat.