‘Nature Medicine’

Un estudi descobreix nova informació sobre les seqüeles neurològiques de la covid

  • Els resultats mostren els efectes devastadors a llarg termini del coronavirus

Un estudi descobreix nova informació sobre les seqüeles neurològiques de la covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les persones infectades pel virus corren més risc de desenvolupar una sèrie d’afeccions neurològiques durant el primer any posterior a la infecció, que van des dels accidents cerebrovasculars fins a problemes cognitius i de memòria, depressió, ansietat o migranyes, segons un nou estudi publicat en la revista ‘Nature Medicine’.

Aquesta anàlisi exhaustiva de dades sanitàries federals dels Estats Units feta per investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Washington a Saint Louis i del sistema d’atenció sanitària d’Assumptes de Veterans de Saint Louis revela, a més, que el cervell postcovid s’associa amb trastorns del moviment, des de tremolors i contraccions musculars involuntàries fins a atacs epilèptics, anormalitats de l’audició i la visió, i dificultats d’equilibri i coordinació, així com altres símptomes similars als que s’experimenten amb la malaltia de Parkinson. «El nostre estudi proporciona una avaluació completa de les conseqüències neurològiques a llarg termini de la covid-19», ressalta l’autor principal, Ziyad Al-Aly, epidemiòleg clínic de la Universitat de Washington.

Notícies relacionades

«Els estudis anteriors han examinat un conjunt més reduït de resultats neurològics, sobretot en pacients hospitalitzats, i nosaltres avaluem 44 trastorns cerebrals i neurològics entre pacients hospitalitzats i no hospitalitzats, inclosos els ingressats a la unitat de cures intensives –prossegueix–. Els resultats mostren els efectes devastadors a llarg termini de la covid-19. El virus no sempre és tan benigne com alguns creuen».

En general, la covid-19 ha contribuït a més de 40 milions de nous casos de trastorns neurològics arreu del món, afirma Al-Aly.