Infraestructures ferroviàries

El Govern autoritza Renfe a comprar trens per a Catalunya

  • El Consell de Ministres permet a la companyia augmentar el seu sostre de deute per aturar el «risc d’un transport públic deficitari»

El Govern autoritza Renfe a comprar trens per a Catalunya

Albert Segura / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Ministres ha autoritzat Renfe a incrementar la seva capacitat d’endeutament per comprar un centenar de trens per a Catalunya. Així consta al ‘Butlletí Oficial de l’Estat (BOE)’ publicat aquest dimarts.

En la seva disposició addicional setena, el ‘BOE’ recull l’«augment del límit d’endeutament de Renfe Operadora per al finançament de l’increment de la flota de trens de Rodalies per afavorir l’impuls al transport públic» a Catalunya.

El Govern ha pres la decisió d’autoritzar l’augment de deute després de considerar la situació de ferroviària a Catalunya i en absència d’un contracte marc entre la Generalitat i Renfe. «És imprescindible acotar amb caràcter urgent el risc d’un transport públic deficitari a Catalunya», recull el ‘BOE’ per justificar ampliar «amb caràcter extraordinari l’extensió de la garantia de l’Estat a l’ampliació de la flota de material rodador destinat a la prestació de serveis sotmesos a obligacions de servei públic competència de la Generalitat de Catalunya».

Notícies relacionades

Fonts de Renfe han qualificat de «gran notícia» l’acord del Govern perquè permet activar un mecanisme legal que permet a la companyia adquirir nous trens per a Catalunya. A més, remarquen, que l’acord «reforça l’aposta de la companyia per la renovació del parc de trens de Rodalies i Mitjana Distància» i l’«aposta de l’Executiu pel transport públic de Rodalies i Mitjana Distància.

Les mateixes fonts han assegurat que Renfe posarà en marxa «immediatament» els tràmits per exercir les opcions de compra i contactarà amb els fabricants de trens per concretar les comandes, que es podrien confirmar en «pròximes setmanes».