Coronavirus

L’EMA recolza la vacuna de Moderna adaptada a les subvariants BA.4 i BA.5 d’òmicron

L’agència ha recordat que l’estratègia de la UE és tenir una àmplia gamma de vacunes adaptades a diferents variants d’aquest virus

L’EMA recolza la vacuna de Moderna adaptada a les subvariants BA.4 i BA.5 d’òmicron
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha recolzat aquest dimecres una vacuna de Moderna (Spikevax) adaptada a les subvariants BA.4 i BA.5 d’òmicron per reforçar la protecció contra la covid-19 en persones més grans de 12 anys que ja hagin rebut la pauta primària.

És la segona vacuna de Moderna actualitzada que dona suport a l’EMA i, a més d’aquestes subvariants, es dirigeix contra la soca original del SARS-CoV-2 i està adaptada per atacar millor les variants del virus que circulen ara mateix, amb l’objectiu d’ajudar a mantenir nivells òptims de protecció contra la covid-19 a mesura que el virus evoluciona.

Adaptació a òmicron

Al setembre, l’EMA, amb seu a Amsterdam, ja va recolzar una vacuna de Moderna adaptada a la variant òmicron BA.1 i a la soca original del virus.

A més de contenir ARNm que coincideix amb subvariants d’òmicron diferents però estretament relacionades, les dues vacunes adaptades tenen la mateixa composició i les dades analitzades per l’EMA també van confirmar que la seva qualitat i procés de fabricació compleix amb els estàndards de qualitat de la Unió Europea.

«Igual que totes les vacunes actualment autoritzades contra la covid-19, Spikevax continua sent eficaç per prevenir malalties greus, hospitalitzacions i morts associades amb la covid-19, i es continuarà utilitzant dins de les campanyes de vacunació en la UE, en particular per a les vacunacions primàries», remarca.

Diverses vacunes per combatre la pandèmia

Notícies relacionades

L’agència recorda que l’estratègia de la UE és tenir una àmplia gamma de vacunes adaptades a diferents variants d’aquest virus perquè els països europeus tinguin diverses opcions en les campanyes de vacunació.

«Aquest és un element clau en l’estratègia general per combatre la pandèmia, ja que no és possible predir com evolucionarà el virus en el futur i quines variants circularan aquest hivern», adverteix l’EMA.