Madrid

Mor el nadó de nou mesos intoxicat greu després de l’explosió d’Alcorcón

En el sinistre va morir el seu germà de 5 anys

Mor el nadó de nou mesos intoxicat greu després de l’explosió d’Alcorcón
1
Es llegeix en minuts
EFE

El nen de nou mesos que va resultar intoxicat greu per inhalació de fum després d’una explosió als baixos d’un edifici de la localitat madrilenya d’Alcorcón dijous passat ha mort aquest dilluns a la tarda a l’hospital La Paz de Madrid, segons han confirmat fonts del centre hospitalari.

En el sinistre va morir el seu germà de 5 anys i la seva mare va ser ingressada en un hospital per intoxicació greu.

El succés va passar a les 19.15 h de dijous als locals situats a la planta baixa d’uns edificis de recent construcció al carrer d’Oslo d’Alcorcón.

L’incendi al local, probablement a causa de les espurnes d’una radial que manipulaven uns operaris, segons va dir el cap dels bombers del municipi, Raúl Esteban, que va descartar que les flames haguessin tingut el seu origen en una explosió per fuita de gas ocorreguda al perforar accidentalment una canonada, com es va informar en un primer moment.

El foc va generar una gran quantitat de fum negre i dens que es va expandir ràpidament per les vivendes i les zones comunes dels edificis annexos.

Una dona de 30 anys i els seus dos fills, de 5 anys i nou mesos, que vivien a sobre de l’establiment, a la tercera planta, van patir intoxicacions severes per inhalació de fum i van entrar en parada cardiorespiratòria.

Els sanitaris del Summa 112 van aconseguir revertir-la en el cas de la mare i el seu fill més petit, però no en el del més gran, que va morir.

Notícies relacionades

La mare es trobava «estable dins de la gravetat» a la Unitat de Grans Cremats de l’hospital de Getafe, mentre que el seu nadó, que ara acaba de morir, tenia un «pronòstic reservat» a l’hospital La Paz.

El funeral pel nadó se celebrarà demà, dimarts, a la parròquia de Nostra Senyora de l’Assumpció de La Cumbre, a Alcorcón.